Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament edita un vídeo colpidor per conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de la violència de gènere El vídeo sintetitza les representacions teatrals que Escena 13 va dur a terme en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament edita un vídeo colpidor per conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de la violència de gènere

El vídeo sintetitza les representacions teatrals que Escena 13 va dur a terme en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Una de les petites representacions teatrals que Escena 13 va dur a terme el passat 28 de març al passeig de Francesc Macià (foto: Localpres).
Una de les petites representacions teatrals que Escena 13 va dur a terme el passat 28 de març al passeig de Francesc Macià (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i Escena 13 han editat un vídeo on es resumeixen les diferents escenes teatrals que el col·lectiu va representar el passat 28 de març al passeig de Francesc Macià, en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Amb aquest vídeo, que es pot visualitzar a YouTube, el Consistori pretén sensibilitzar els rubinencs envers la problemàtica que suposa la violència de gènere.

Enguany, un dels actes per celebrar el Dia Internacional de les Dones va ser l’espectacle Et sembla normal...?, dut a terme per aquest col·lectiu rubinenc. El show constava de diversos esquetxos que mostraven diverses situacions, totes elles amb un denominador comú: la violència de gènere i les desigualtats entre homes i dones. Així, en una de les escenes es podia veure una noia asseguda a terra amb el cap cot, mentre la seva parella, des de dalt, la cridava i la menyspreava. Una altra de les situacions feia referència al món laboral, posant de manifest que encara hi ha dones que, fent la mateixa feina que un home, cobren un salari inferior. Un altres dels esquetxos visualitzava l’assetjament que pateixen algunes dones a la feina, mentre que una última escena mostrava com les dones han de fer mans i mànigues per treballar fora de casa i, alhora, dur a terme les tasques domèstiques.

Al vídeo, una veu femenina reflexiona sobre les desigualtats entre homes i dones i assegura que cal lluitar i rebel·lar-se contra aquesta situació.