Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna continuïtat als casals d’estiu durant el mes d’agost Les activitats previstes tenen per objectiu garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament dóna continuïtat als casals d’estiu durant el mes d’agost

Les activitats previstes tenen per objectiu garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci

Un dels objectius dels casals és garantir un àpat complet al dia als infants.
Un dels objectius dels casals és garantir un àpat complet al dia als infants

L’Ajuntament de Rubí tornarà a oferir durant el mes d’agost tot un seguit d’accions amb l’objectiu que els infants de famílies en situació de precarietat econòmica tinguin resoltes les necessitats bàsiques d’alimentació durant les vacances estivals. Amb aquestes mesures, es busca donar resposta a aquells nens i nenes que, amb la finalització del curs, ja no poden disposar de l’habitual servei de menjador escolar, alhora que se’ls ofereix una alternativa de lleure i educativa per a aquest període.

Seguint la línia encetada ara fa dos anys, el consistori sufraga dos casals durant l’agost amb una oferta total de 120 places. El primer el gestiona l’entitat ASAV a l’Escola 25 de Setembre entre l’1 i el 31 d’agost, en horari de 9 a 17 h, i s’adreça a nens i nenes de 4 a 13 anys. De les 80 places disponibles, 55 estan becades per l’Ajuntament i s’ompliran amb infants derivats des dels Serveis Socials municipals. Per a les altres 25, les inscripcions es poden fer trucant als telèfons 93 697 23 03 o 630 52 27 74, o bé adreçant-se al local número 23 del Grup 25 de Setembre.

D’altra banda, l’entitat Compartir-Grup Social Marista torna a gestionar un casal subvencionat a l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer, de l’1 al 31 d’agost en horari de 9 a 15 h. En aquest cas, les 40 places que s’ofereixen estan destinades a infants de 4 a 13 anys de famílies ateses pels Serveis Socials.

Els dos casals que s’ofereixen enguany contemplen activitats lúdiques i servei de menjador. L’Ajuntament hi ha destinat una partida econòmica de 35.943,53 €.

A més, com ja ve sent habitual, el consistori ha becat una part de les places dels casals ordinaris del juliol, organitzats per les AMPA de les diferents escoles, amb l’objectiu que les famílies amb dificultats econòmiques també hi puguin accedir.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha assenyalat la importància que les administracions impulsin accions com aquestes, “que donen resposta a necessitats bàsiques i contribueixen a protegir els col·lectius més necessitats”. L’edil ha recordat el compromís del consistori amb la infància, “especialment amb aquella més vulnerable [...]. Aquest és un col·lectiu prioritari i això s’evidencia en el treball que estem fent per dotar la ciutat d’un Pla d’atenció a la infància i l’adolescència que s’ocupi de forma integral de tots els temes que afecten aquesta part de la població”.

Els destinataris d’aquests casals són famílies que, durant el curs escolar, són beneficiàries dels ajuts de menjador escolar a causa de la seva situació econòmica desfavorable. De cara al curs 2016-2017, s’han registrat un total de 1.556 sol·licituds per optar a aquestes beques, enfront de les 1.531 de la convocatòria anterior. Durant el període 2015-2016, l’Ajuntament va destinar a aquests ajuts 546.440,25 €, que van servir per completar els 404.978 € aportats per la Generalitat a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Nou casal al CEE Ca n’Oriol
Dins l’oferta ordinària de casals d’estiu, durant aquest mes de juliol un total de 37 infants amb necessitats especials poden gaudir del nou casal d’estiu del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. Es tracta d’una iniciativa de l’AMPA de l’escola que es va posar en marxa l’any passat de forma pilot i que enguany s’ha incorporat a l’oferta ordinària de casals d’estiu gràcies al suport de l’Ajuntament.

L’activitat, gestionada per l’Associació L’Estel, es desenvolupa des de principis de mes i fins al 20 de juliol amb un horari de 9 a 14 h, tot i que fora d’aquesta franja inclou com a prestacions complementàries serveis de bon dia, de menjador i de tarda. Els 37 infants que hi assisteixen aquest any, pràcticament la meitat dels alumnes de l’escola, poden gaudir durant el temps que hagin contractat les seves famílies de les activitats de lleure i educatives habituals en altres casals. Perquè això fos possible, el consistori ha fet una aportació de prop de 15.000 €, destinats a garantir la ràtio de monitors i els recursos adients per a aquest col·lectiu específic sense que això representi un sobrecost per a les famílies.