Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament distribueix mascaretes per a tots els nens i nenes de Rubí d’entre 3 i 14 anys La mesura pretén que els més petits puguin sortir al carrer a partir d’aquest diumenge 26 d’abril, quan l’Estat aixecarà parcialment el seu confinament, amb les màximes garanties de seguretat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament distribueix mascaretes per a tots els nens i nenes de Rubí d’entre 3 i 14 anys

La mesura pretén que els més petits puguin sortir al carrer a partir d’aquest diumenge 26 d’abril, quan l’Estat aixecarà parcialment el seu confinament, amb les màximes garanties de seguretat

Les mascaretes es reparteixen amb instruccions sobre l'ús de les mascaretes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Les mascaretes es reparteixen amb instruccions sobre l'ús de les mascaretes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha començat a distribuir aquest dissabte, i ho seguirà fent durant la setmana vinent, un total de 10.918 mascaretes. Els destinataris són els nens i nenes de Rubí d’edats compreses entre els 3 i els 14 anys. Aquesta mesura té per objectiu que tots els infants que ho desitgin puguin sortir a partir d’aquest diumenge 26 d’abril al carrer amb els seus pares, mares o tutors, en virtut de l’aixecament parcial del confinament que ha anunciat el govern espanyol.

El Consistori ha pogut tirar endavant aquesta iniciativa gràcies a la col·laboració de l’empresa rubinenca Robin Hat, firma local que s’ha convertit durant la pandèmia del coronavirus en un referent per la seva tasca de fabricació de mascaretes, però especialment pel seu compromís solidari. El material que s'ha començat a distribuir aquest dissabte són mascaretes higièniques reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. El repartiment es fa de forma individual, a les bústies de les llars de tots els infants de Rubí, segons les dades extretes del cens municipal.

La intenció és que cap nen o nena es quedi a casa a partir d’aquest diumenge per no disposar d’una mascareta. Alhora, el consistori vol vetllar perquè aquesta sortida al carrer després d’un llarg confinament es produeixi amb les màximes garanties de seguretat possibles per als més joves de cada casa.

A partir d’aquest dissabte, els infants de la ciutat rebran un sobre amb una mascareta i una carta de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyades d'una infografia sobre l’ús i la col·locació d'aquest element higiènic.

Aquest és un reconeixement de la ciutat de Rubí als i les infants i joves que han demostrat, durant sis setmanes, una gran actitud malgrat haver d’estar confinats a casa, però també és una mostra de compromís com a municipi a qui UNICEF ha atorgat el segell de Ciutat Amiga de la Infància. Una distinció que Rubí ostenta des de 2016 pel fet d'integrar el disseny de polítiques públiques eficaces basades en la Convenció sobre els Drets dels Infants, promocionar la participació infantil i impulsar aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell local.

Recordem que el govern de l’Estat va anunciar fa uns dies que els i les joves fins a 14 anys –finalment la mesura afectarà els menors d'aquesta edat– podran realitzar a partir d’aquest diumenge 26 d’abril passejos d’una hora, a no més d’un quilòmetre de distància, acompanyats d’un adult i podran portar joguines com patinets, bicicletes o pilotes de futbol, però sense compartir-les. L’Estat ha alertat que en aquestes sortides s’hauran de mantenir les mesures bàsiques de prevenció, com ara assegurar la distància interpersonal d’entre 1 i 2 metres, garantir la màxima higiene i, sempre que sigui possible, utilitzar mascaretes.