Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament distribueix àpats a domicili a 65 persones Aquest nou servei té com a objectiu garantir un àpat diari i saludable a persones grans o amb discapacitat en situació de risc per Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament distribueix àpats a domicili a 65 persones

Aquest nou servei té com a objectiu garantir un àpat diari i saludable a persones grans o amb discapacitat en situació de risc per Covid-19

Els àpats es reparteixen a una seixantena de domicilis de la ciutat.
Els àpats es reparteixen a una seixantena de domicilis de la ciutat

Coincidint amb l’estat d’alarma per la pandèmia de Covid-19, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte Àpats a domicili. Es tracta d’un servei que garanteix a les persones beneficiàries menjar diari, equilibrat i saludable amb les adequades condicions de qualitat i higiene, per tal que puguin tenir cobertes les seves necessitats nutricionals i puguin romandre a casa per evitar contagis de coronavirus.

Àpats a domicili s’adreça a persones majors de 65 anys o adultes amb discapacitat, en situació de risc per Covid-19, que viuen soles o amb una altra persona gran i que no disposen de suport familiar o bé el que tenen és insuficient. Des que va començar el confinament, s’han lliurat 1.650 àpats a un total de 65 persones que resideixen en 58 domicilis diferents. En general es tracta de dinars de migdia que es distribueixen de dilluns a diumenge, tot i que en alguns casos de gran necessitat també s’han repartit sopars.

L’Ajuntament ha contractat d’urgència Campos Estela perquè proveeixi el menjar, aprofitant que l’empresa de càtering rubinenca ha hagut de reorientar bona part dels seus serveis pel tancament dels centres educatius. Els àpats que es distribueixen tenen un preu de 7 € cadascun ─cost que inclou el repartiment a domicili─ i han suposat a data d’avui una despesa global per a l’Ajuntament d’11.825€.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que “amb la irrupció de la Covid-19, els Serveis Socials s’han trobat amb noves casuístiques que calia afrontar amb rapidesa. Aquesta iniciativa ens està permetent donar resposta a una necessitat bàsica alhora que evitem que persones més vulnerables s’exposin a contagis”.