Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina 300.000 euros a executar les demandes que fa la ciutadania a través d’Alcaldia als barris Entre les actuacions plantejades, algunes de les quals ja s’estan executant, destaquen accions per millorar l’accessibilitat, la il·luminació i l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament destina 300.000 euros a executar les demandes que fa la ciutadania a través d’Alcaldia als barris

Entre les actuacions plantejades, algunes de les quals ja s’estan executant, destaquen accions per millorar l’accessibilitat, la il·luminació i l’espai públic

L’alcaldessa ha recollit totes les demandes que li ha fet arribar la ciutadania (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha recollit totes les demandes que li ha fet arribar la ciutadania (foto: Localpres)

La ciutadania que ha participat a la segona edició del projecte Alcaldia als barris ha fet arribar a la màxima representant municipal, Ana María Martínez, les seves preocupacions i demandes. Totes aquestes peticions han estat estudiades pels tècnics municipals i bona part d’elles s’executaran. Les actuacions que es duran a terme, algunes de les quals ja s’han iniciat, fan referència a millorar l’accessibilitat, la il·luminació i l’espai públic.

Els principals eixos d’Alcaldia als barris són la proximitat, la participació i el diàleg amb la població”, ha explicat l’alcaldessa. “El nostre objectiu és apropar-nos als rubinencs i rubinenques per conèixer de primera mà les seves necessitats i treballar conjuntament per a la millora dels barris. I totes aquestes actuacions així ho demostren”.

Actuacions de millora
Pel que fa a la il·luminació, es dotarà d’enllumenat públic diverses zones d’esbarjo per a gossos que actualment només estan il·luminades pels fanals de la vora. És el cas de les zones del c. Lepant, del c. Riera i de la que hi ha ubicada a la rotonda on conflueixen la ctra. de Terrassa i la ctra. de Sabadell. També s’instal·laran entre 40 i 50 nous fanals LED a diversos carrers del centre; s’ampliarà i millorarà la il·luminació del camí Campament, de la rotonda exterior del poliesportiu de Can Rosés i de la pl. Pla i Pallejà; s’instal·larà enllumenat públic al costat de l’av. Can Fatjó on ara no n’hi ha ─al cantó del parc Ibèric─ i al camí que hi ha dins el parc del c. Antoni Sedó; i se sanejaran els fanals malmesos a causa de l’orina de gos, que és corrosiva. Aquests treballs és previst que s’iniciïn a finals de desembre o principis de gener.

En el cas de l’accessibilitat, es rebaixaran els guals de diferents carrers amb la voluntat de fer-los més transitables per a persones que tenen dificultats de mobilitat. S’actuarà a la Zona Nord, al voltant del col·legi Maristes, a la zona del c. Sabadell i a la de la Bòbila Saltó. Al c. Margarida Xirgu es canviarà l’actual paviment, que rellisca, i es crearan dos passos de vianants més. També es retirarà el graó de les antigues parades del bus urbà de l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià perquè la gent no s’hi entrebanqui. Per últim, a Can Fatjó (Sant Roc) es repararà una zona de pas de vehicles i vianants que està deteriorada. Aquestes actuacions s’executaran més endavant, durant el primer trimestre de 2018.

Pel que fa a la resta d’actuacions a l’espai públic, destaca la col·locació de noves baranes de protecció viària a Can Tapis ─malmeses a causa d’un accident─, la instal·lació d’una tanca en una zona verda a la zona de Sant Roc, el canvi d’una barrera vegetal per una tanca metàl·lica a l’AV Can Fatjó, la reparació del cautxú de la pl. Democràcia ─aquesta tasca ja ha finalitzat─ i de diverses taules de ping-pong i picnic de diferents espais i la substitució de l’actual porta manual del camp de futbol de Can Rosés per una d’automàtica, entre d’altres. També s’està renovant el terra de diferents jocs infantils ─plaça d’Andalusia, plaça de Salvador Espriu i carrer Mallorca─.