Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí signa un conveni de col·laboració amb els municipis del Fòrum de Ciutats amb Consells de Formació Professional El text reivindica el paper dels Ajuntaments en les polítiques de proximitat en matèria d’ocupació i formació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí signa un conveni de col·laboració amb els municipis del Fòrum de Ciutats amb Consells de Formació Professional

El text reivindica el paper dels Ajuntaments en les polítiques de proximitat en matèria d’ocupació i formació

El moment de la signatura a La Paeria de Lleida.
El moment de la signatura a La Paeria de Lleida

L’Ajuntament de Rubí i set consistoris més que formen part del Fòrum de les Ciutats amb Consells de Formació Professional han signat aquest dimecres un conveni de cooperació i col·laboració amb l’objectiu de reivindicar el paper de les administracions locals en la promoció de la Formació Professional. A través del text signat a Lleida, Rubí es compromet a treballar des de la proximitat per millorar la Formació Professional, defensar el paper del Consell de Formació Professional com a responsable d’elaborar demandes i propostes en relació a la planificació i coordinació de la formació professional i per a l’ocupació; actuar com a interlocutor per avançar en una visió integrada d’aquests estudis i, en general, participar de manera activa en la coordinació i planificació de la Formació Professional.

Tot i que els ajuntaments no tenen atribuïdes competències directament relacionades amb la Formació Professional, els governs de Rubí i els set municipis signants del conveni realcen el compromís de les administracions locals que, a través de polítiques educatives i d’ocupació, treballen per millorar l’ocupabilitat de la població de les seves ciutats. A més de Rubí, han signat el document representants polítics dels ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Granollers, Lleida, Mataró, Tarragona i Terrassa. Els vuit consistoris fan valer la proximitat com a font de coneixement privilegiat del territori que esdevé una eina per millorar la vinculació entre la planificació i l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats reals de la ciutadania. “La Formació Professional és indispensable pel desenvolupament econòmic de Rubí, ha de servir per millorar la qualificació de la població i que puguin ser treballadors i treballadores que responguin a les necessitats de l’empresariat. Només així facilitarem la creació d’ocupació de qualitat. En aquesta línia, treballem des de Rubí Formació per desplegar la Formació Professional Dual, però també ens calen eines polítiques com el conveni que avui signem”, exposa el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. Els territoris representats pels vuit consistoris del Fòrum aporten el 43,5% del PIB català i agrupen un total de 56.660 alumnes d’FP –dades del curs 2014-15-, el que significa el 49,5% de la matrícula de l’alumnat d’FP de Catalunya.

La signatura del conveni ha tingut lloc aquest dimecres a l’Ajuntament de Lleida. A més del regidor de Rubí, l’acte ha comptat amb la presència del cap de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Nuñez; la cap del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), Pilar Rubio, i la cap de l’Oficina de Formació, Montserrat Torres.

Rubí té Consell de la Formació Professional des de 2012

El Consell de la Formació Professional de Rubí, constituït oficialment l’octubre del 2012 en el marc del Pla de reactivació econòmica i de treball, és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu. Es tracta d’una plataforma estable de treball on han de poder participar tots els agents educatius, socials i econòmics que operen a la ciutat, així com les organitzacions empresarials i les entitats públiques i privades de tot l’àmbit de la formació professional, tant la reglada com la que no ho està.

El 2013, el Consell es va adherir formalment al Fòrum de Ciutats amb Consells de Formació Professional, un fet que va suposar un pas endavant en l’intercanvi de coneixement i experiències amb les altres ciutats que en formen part.

A Rubí, hi ha quatre instituts que ofereixen estudis de Formació Professional: el J.V.Foix, L’Estatut, La Serreta i el Regina Carmeli.