Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí retira els horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous Aquestes barraques suposaven un perill tant pels seus ocupants com per la preservació del medi natural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí retira els horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous

Aquestes barraques suposaven un perill tant pels seus ocupants com per la preservació del medi natural

Totes les construccions il·legals del torrent dels Alous ja han estat retirades (foto: Ajuntament de Rubí).
Totes les construccions il·legals del torrent dels Alous ja han estat retirades (foto: Ajuntament de Rubí)

Des d'aquest dilluns, l’Ajuntament de Rubí executa els treballs de retirada de tancaments de parcel·les, horts il·legals i altres construccions diverses de l’entorn natural del torrent dels Alous. Aquestes ocupacions es trobaven a la zona de domini públic hidràulic i a la zona de servitud d’aquest torrent.

Les diverses construccions precàries disposades en aquest espai, molt freqüentat per la ciutadania per anar-hi a passejar, suposaven un perill pels seus ocupants. I és que, en cas d’avingudes al torrent, el cabal d’aigua podia provocar l’arrossegament d’aquests materials, obstruir la llera i causar inundacions importants.

A més del risc d’inundació, aquests horts i barraques il·legals representaven una amenaça pel que fa a la preservació de l’entorn natural de la zona, ja que afectaven considerablement a zones de reproducció d’arbrat, de creixement de vegetació de ribera  i, en molts casos, podien suposar la tala d’arbres i rebrots. Així mateix, l’acumulació de materials diversos per realitzar aquests tancats, com ara fustes o plàstics, podien provocar incendis amb facilitat.

L’Ajuntament de Rubí manté converses amb Sant Cugat perquè el Consistori de la ciutat veïna procedeixi a la retirada d’horts il·legals de la zona de l’Estany dels Alous i de la banda del torrent que es troba al seu terme municipal. En el cas de Rubí, ja s’han retirat totes les construccions i ara s'estan acabant les tasques de neteja i de condicionament de la zona. A més, es realitzarà una restauració vegetal amb la voluntat que aquest espai no es torni a ocupar i recuperi el seu valor natural. 

 

Horts municipals

L’Ajuntament de Rubí recorda que la ciutat disposa d’un equipament d’horts municipals a Cova Solera perquè la ciutadania pugui cultivar les diferents parcel·les de la instal·lació. Les persones que hi estiguin interessades han de presentar una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, ubicada al carrer de Narcís Menard, 13-17, per tal de ser informades quan s’obri una nova convocatòria per a l’atorgament d’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals per a l’autoconsum.

Actualment, el Consistori està planificant l’ampliació del projecte a altres indrets del municipi i ha elaborat una proposta de reglament d’usos per a aquest tipus d’equipaments. Justament aquests dies, fins al 10 de desembre, els rubinencs i les rubinenques poden formular les seves propostes a l’esborrany del nou reglament.