Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí renova les papereres d’una seixantena d’escoles i equipaments municipals Amb aquesta iniciativa, que no suposa cap cost extra pel Consistori, es vol fomentar una bona selecció dels residus en aquests espais https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí renova les papereres d’una seixantena d’escoles i equipaments municipals

Amb aquesta iniciativa, que no suposa cap cost extra pel Consistori, es vol fomentar una bona selecció dels residus en aquests espais

En total es col·loquen 40 mòduls de tres contenidors a diversos equipaments i escoles (foto: Localpres).
En total es col·loquen 40 mòduls de tres contenidors a diversos equipaments i escoles (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí està renovant aquests dies les papereres de 44 dependències municipals i de 14 escoles de la ciutat. Aquesta actuació no suposa cap cost extra per a les arques municipals, ja que es tracta d’una millora que l’empresa que duu a terme el servei de neteja d’aquests centres va oferir quan se li va adjudicar el contracte. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure que els treballadors municipals i els alumnes i el personal docent de les escoles de la ciutat duguin a terme una bona selecció dels residus.

Concretament, es col·loquen 40 mòduls ─els conjunts de tres contenidors amb les fraccions d’orgànica, d’envasos i de resta─ a diverses dependències municipals i 20 més a centres educatius; 4 mòduls més als patis de dues escoles; 400 papereres grans de paper i cartó (200 a dependències municipals i 200 més en centres educatius); i 150 contenidors d’orgànica de 10 litres de capacitat i 150 tricicles ─bosses per seleccionar els residus d'envasos, vidre i paper i cartró─ en diverses aules de Primària de les escoles.

La intenció és que aquests cubells atenguin la quantitat de residus que es generen en cada punt que es condiciona. Així, les aules de les escoles i els despatxos de les dependències municipals comptaran amb diverses papereres de paper i cartró, i les àrees de menjar tindran contenidors d'envasos i d'orgànica.

Paral·lelament, també es retolaran tots els contenidors ja existents per tal que els usuaris no tinguin dubtes sobre què cal llençar dins de cada cubell. L’objectiu del Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament és transformar el màxim nombre possible de recipients actuals en papereres de paper cartró i eliminar els cubells de resta en la mesura del possible, on només s’hi ha de llençar un cert tipus de residus que ja no es poden reciclar ─en canvi, molta gent té la concepció que no cal fer cap tipus de selecció i s’hi pot llençar tot barrejat─.

La darrera vegada que es van condicionar els espais municipals per a la correcta gestió dels residus va ser l’any 2009. La renovació que s’està duent a terme actualment era necessària perquè en els darrers sis anys s’han malmès diversos contenidors o han canviat d’ús i, a més, durant aquest període de temps han sorgit nous espais municipals que no disposaven d’aquests elements.