Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí renova la xarxa de clavegueram i fa accessibles les voreres d’un tram del c/ Cal Príncep En el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 també es milloraran els col·lectors de tres carrers més del centre de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-renova-la-xarxa-de-clavegueram-i-fa-accessibles-les-voreres-d2019un-tram-del-c-cal-princep/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí renova la xarxa de clavegueram i fa accessibles les voreres d’un tram del c/ Cal Príncep

En el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 també es milloraran els col·lectors de tres carrers més del centre de la ciutat
Al carrer Cal Príncep es renovarà la xarxa de clavegueram i s’ampliaran les voreres.
Al carrer Cal Príncep es renovarà la xarxa de clavegueram i s’ampliaran les voreres

L’Ajuntament de Rubí inicia la setmana vinent les obres de renovació de quatre trams de col·lectors del nucli urbà, uns treballs que suposen l’adequació i millora de la xarxa de clavegueram de diferents emplaçaments del centre de la ciutat. L’execució d’aquest projecte, inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa COTESA per un import de 233.171,46 euros.

Aquestes intervencions es duran a terme als carrers Cal Príncep (entre els carrers Pintor Murillo i General Prim), Llobateras (entre Poeta Virgili i Doctor Turró), Justícia (entre Terrassa i Doctor Robert) i Verge del Pilar (entre Ulloa i fins la meitat del mateix carrer Verge del Pilar en sentit c/ General Castaños).

Les obres consisteixen en la renovació del col·lector actual, dels embornals i reixes per a la recollida d’aigües pluvials, dels pous de registre i de les connexions a xarxa dels immobles existents. La durada prevista del total de l’obra és de quatre mesos i s’estima que cada intervenció es desenvolupi en un marge d’entre tres i quatre setmanes de temps.

Els carrers Cal Príncep (16 de març) i Llobateras (23 de març) seran els primers emplaçaments on s’actuarà. En una segona fase, que s’encadenarà amb la primera, prevista cap a mitjans d’abril, s’actuarà als carrers Justícia i Verge del Pilar.

L’execució d’aquestes obres suposarà el tall total del carrer en el qual s’estigui treballant i, en moments puntuals, també s’afectarà les cruïlles dels carrers transversals que delimiten aquestes intervencions. Mentre es produeixin aquestes restriccions de trànsit, s’instal·larà una senyalització excepcional que indicarà els desviaments i itineraris alternatius recomanats. S’intentarà minimitzar les afectacions que puguin ocasionar aquests treballs. Tot i així, l’accés als pàrkings que es trobin dins de l’àmbit d’actuació es veurà limitat durant l’execució de les obres.

Ampliació de voreres al c/ Cal Príncep
Paral·lelament, l’Ajuntament de Rubí també urbanitzarà el tram del carrer Cal Príncep situat entre els carrers Cervantes i General Prim. Aquests treballs, que també estan inclosos al Pla d’inversions, compten amb un pressupost de 58.832,56 euros.

Les obres consistiran en l’ampliació de les voreres d’aquest tram de carrer per tal que siguin accessibles. Un cop finalitzin aquests treballs, una de les voreres tindrà una amplada variable d’1,8 a 2 metres, mentre que l’altra serà d’1 metre. La calçada tindrà una amplada de 3 metres.

Amb motiu del solapament d’aquestes dues actuacions, el carrer Cal Príncep es tallarà entre els carrers Cervantes i General Prim en una primera fase, i entre General Prim i Abat Escarré en una segona fase.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.