Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí projecta el documental '475: Trencar el silenci' en el marc del Mes de les Dones Aquest dijous també es presentarà el monogràfic 'Dones artistes de Rubí', que dóna a conèixer la feina de 26 artistes femenines de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí projecta el documental '475: Trencar el silenci' en el marc del Mes de les Dones

Aquest dijous també es presentarà el monogràfic 'Dones artistes de Rubí', que dóna a conèixer la feina de 26 artistes femenines de la ciutat

El programa d’activitats del Mes de les Dones ha comptat, entre d’altres, amb dues sessions del Club de Lectura Veus de dones (foto: Localpres).
El programa d’activitats del Mes de les Dones ha comptat, entre d’altres, amb dues sessions del Club de Lectura Veus de dones (foto: Localpres)

La regidoria d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Rubí organitza aquest dijous la projecció del documental 475: Trencar el silenci, d’Hind Bensari, en el marc de la programació per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Després del passi d’aquesta cinta, que s’inclou a la 22a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, es presentarà el monogràfic Dones artistes de Rubí.

La Mostra Internacional de Films de Dones pretén divulgar la creativitat cinematogràfica femenina, amb l’objectiu que les pel·lícules realitzades per dones incrementin la seva incidència entre el públic. La Mostra presenta elements de reflexió entorn a les polítiques de gènere i el feminisme, entre d’altres.

A 475: Trencar el silenci, el públic descobrirà la història de l’Amina, una jove marroquina de 16 anys que es va suïcidar després que la forcessin a casar-se amb l’home que la va violar, i tot perquè aquest pogués preservar l’honor de la seva família. Així, el documental pretén conscienciar el públic sobre l’article 475 del Codi Penal marroquí, que permet als violadors evitar les condemnes si es casen amb les seves víctimes.

El passi tindrà lloc a les 18 h a l’edifici Rubí+D. Posteriorment, a les 19 h, es presentarà el monogràfic Dones artistes de Rubí. Es tracta d’una publicació local que pretén donar visibilitat a diferents col·lectius femenins locals. L’any passat, el Consistori ja va editar el monogràfic Dones escriptores de Rubí, amb el qual va encetar aquest projecte.

El llibret d’enguany dóna a conèixer un total de 26 fotògrafes, escultores, restauradores, il·lustradores, dissenyadors, etc. de la ciutat. Rubinenques que, a través del seu art, són referents culturals i, de retruc, ajuden a escriure una part de la història de Rubí.

Totes dues activitats es realitzaran a l’edifici Rubí Desenvolupament.