Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí programa dos 'ECOtallers en clau de RE' aquest mes de juliol En el marc d’aquestes sessions, els participants aprendran a fer sabó líquid per a la rentadora amb oli usat i a crear joguines amb materials reciclats https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-programa-dos-ecotallers-en-clau-de-re-aquest-mes-de-juliol/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí programa dos 'ECOtallers en clau de RE' aquest mes de juliol

En el marc d’aquestes sessions, els participants aprendran a fer sabó líquid per a la rentadora amb oli usat i a crear joguines amb materials reciclats

Els materials reciclats ens ofereixen moltes possibilitats creatives a l’hora d’elaborar noves joguines.
Els materials reciclats ens ofereixen moltes possibilitats creatives a l’hora d’elaborar noves joguines

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí organitza aquest mes de juliol nous ECOtallers en clau de RE: un per conèixer com fer sabó per a la rentadora amb oli usat i un altre per aprendre a elaborar joguines amb materials reciclats. Aquestes dues propostes gratuïtes formen part de la programació que el Consistori va donar a conèixer a principis d’any amb l’objectiu de fomentar la restauració, la reparació, la recuperació, la renovació, la reinvenció i la reutilització d’objectes, productes i materials per, en última instància, aconseguir reduir la generació de residus.

Aquest dijous, el Centre Cívic del Pinar: La Cruïlla acollirà l’ECOtaller Sabó líquid per a la rentadora amb oli reciclat. En el marc d’aquesta sessió, que s’iniciarà a les 18.30 h, els participants aprendran a transformar un residu molt contaminant en un recurs. I és que cal tenir en compte que cada litre d’oli domèstic pot arribar a contaminar més de 1.000 litres d’aigua. Els assistents al taller hauran de portar un litre d’oli usat i una garrafa buida de 5 litres per transportar el sabó que s’elaborarà durant l’activitat.

D’altra banda, el dilluns 13 de juliol es durà a terme l’ECOtaller Joguines i jocs amb materials reciclats en família. Amb aquesta sessió es pretén proporcionar un calaix de recursos als pares i mares perquè aquest estiu puguin jugar amb els seus fills mentre, alhora, tots plegats prenen consciència d’aspectes com el consum responsable i la necessitat de reduir els residus. Es tracta, en última instància, que tota la família gaudeixi reutilitzant materials. Al taller, els participants elaboraran jocs i joguines que permeten el desenvolupament d’habilitats manuals i que, a la vegada, treballen la creativitat i la imaginació. El taller s’adreça a persones adultes, que poden venir acompanyades dels seus fills. La classe es durà a terme a l’Ateneu Municipal a partir de les 18.30 h. Cal que els participants portin el següent material: taps de suro, pots de iogurt líquid petits i un rotlle de paper higiènic.

Inscripcions 
Per a participar als ECOtallers, que són gratuïts, es requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions s’han de fer a través del correu electrònic , o bé, si no es disposa d’internet, a través del Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil).

Des del setembre i fins al desembre, tindran lloc una desena d’ECOtallers més, entre els quals destaquen el de Manteniment d’ordinadors (17 de setembre), DIY 15 maneres de reutilitzar una ampolla de plàstic (21 de novembre) o el Reutilització de papers de regal de Nadal (15 de desembre).