Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí preveu estalviar un mínim de 200.000 euros aquest any a la factura elèctrica El consistori té un consum de 10,5 milions de kWh, que ronda els 2 milions d’euros anuals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí preveu estalviar un mínim de 200.000 euros aquest any a la factura elèctrica

El consistori té un consum de 10,5 milions de kWh, que ronda els 2 milions d’euros anuals

La factura elèctrica de l’Ajuntament de Rubí ascendeix als 2 milions d’euros anuals (foto: Localpres).
La factura elèctrica de l’Ajuntament de Rubí ascendeix als 2 milions d’euros anuals (foto: Localpres)

Si durant l’any 2015 l’Ajuntament de Rubí consumeix el mateix volum d’energia elèctrica que durant el 2014, la factura es reduirà en uns  200.000 euros, aproximadament. Això serà possible gràcies al nou contracte elèctric que ha licitat el consistori. L’empresa a qui han estat adjudicats els diferents lots de subministrament elèctric municipal, Gas Natural Fenosa, ha ofert un preu per kilowatt inferior al de l’anterior contracte, a banda de certificar l’origen 100% renovable de l’energia proveïda.

L’any 2013, l’Ajuntament de Rubí va ser dels consistoris pioners a Espanya en la compra del 100% d’energia renovable, amb l’objectiu que l’electricitat utilitzada en l’enllumenat públic i les instal·lacions municipals provingués exclusivament de fonts renovables. En la licitació del contracte elèctric de l’any 2013, a més, ja es va aconseguir un petit estalvi econòmic d’uns 1.600 euros anuals, estalvi que ara s’ha ampliat fins als 218.000 euros.

L’Ajuntament, però, preveu augmentar aquesta xifra amb l’aplicació de noves mesures d’eficiència que redueixin el consum elèctric, com ara el seguiment i control de consums de les dependències monitorades a través del software BEIS, el monitoratge de les entitats esportives que participen al projecte 50/50 i la telegestió (regulació i control remots dels consums energètics) a la Masia de Can Serra, el pavelló de La Llana i l’Escola Mossèn Cinto.

El tema del consum elèctric serà una de les qüestions que segurament s’abordaran en el marc del 2n Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que se celebrarà aquest divendres a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.