Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí presenta la seva app a l’Smart City Expo World Congress La Diputació de Barcelona ha escollit l’aplicació “Rubí Ciutat” per donar-la a conèixer aquest dimarts dins l’esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí presenta la seva app a l’Smart City Expo World Congress

La Diputació de Barcelona ha escollit l’aplicació “Rubí Ciutat” per donar-la a conèixer aquest dimarts dins l’esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents

L’app “Rubí Ciutat” ja està disponible per a sistemes Android i iOS.
L’app “Rubí Ciutat” ja està disponible per a sistemes Android i iOS

L’Ajuntament de Rubí ha presentat la seva app Rubí Ciutat aquest dimarts a l’Smart City Expo World Congress, el gran esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents i les solucions urbanes. Rubí ha estat un dels quatre municipis escollits per la Diputació de Barcelona per tractar en el marc d’una conferència els diferents models de desenvolupament i gestió d’aplicacions municipals.

Rubí Ciutat és un potent canal de comunicació que posa a l’abast dels rubinencs i rubinenques tota la informació sobre el municipi de manera àgil i eficaç. L’app permet accedir de manera directa a les notícies de la ciutat i a informació de servei com ara telèfons d’interès, farmàcies i centres sanitaris, serveis de transport i aparcaments, entre d’altres. L’aplicació també integra els continguts de les anteriors apps de Cultura ─amb tota l’agenda d’activitats de la ciutat─ i de Rubí Comerç ─on s’allotgen les aplicacions dels establiments comercials─, així com apartats dedicats al projecte Alcaldia als barris, empresa i formació ─amb accés a la Borsa de Treball i a l’oferta formativa─, medi ambient, educació, esports i joventut.

Altres punts forts de l’app són l’espai Coneix Rubí, que inclou informació diversa per gaudir de la ciutat, com ara itineraris per l’entorn natural, i l’apartat d’informacions destacades, gràcies al qual l’Ajuntament podrà donar a conèixer de forma ràpida qüestions importants, com per exemple talls de trànsit. A més, l’app contempla la propera activació de nous continguts, com ara un espai destinat a la població jove.

Amb l’objectiu que sigui una aplicació funcional, bona part de la informació sobre activitats i serveis està geolocalitzada. Els usuaris també poden gaudir d’altres funcions d’especial utilitat, com ara les notificacions.

La regidora de Comunicació, Maria Mas, ha destacat el fet que la Diputació hagi escollit Rubí Ciutat per presentar-la a l’Smart City Expo World Congress: “Estem parlant d’una cita de referència en l’àmbit de la innovació. Que Rubí hi estigui un cop més representada significa que anem en la bona direcció”. Mas també ha posat de relleu la utilitat d’una aplicació que “obre un nou canal de comunicació amb la ciutadania i potencia la proximitat, un dels elements que prioritzem com a govern municipal”.

L’aplicació Rubí Ciutat ha estat desenvolupada per l'empresa Mostrarium. Va entrar en funcionament just abans de la Festa Major i està disponible per descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─.