Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí presenta al·legacions a la línia de Forestalia en consens amb altres municipis afectats Entre d’altres, el Consistori considera que el projecte de parc eòlic contempla una sobredimensió de la capacitat de la línia i que aquesta comporta un elevat impacte sobre el territori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí presenta al·legacions a la línia de Forestalia en consens amb altres municipis afectats

Entre d’altres, el Consistori considera que el projecte de parc eòlic contempla una sobredimensió de la capacitat de la línia i que aquesta comporta un elevat impacte sobre el territori

Imatge del projecte (foto: Ajuntament de Rubí).
Imatge del projecte (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha presentat al·legacions al projecte PEol-577 AC parcs eòlics Maia, Vela i Octante ─conegut com la línia de Forestalia─ en consens amb altres municipis afectats del territori. En concret, i amb el suport dels respectius Consells Comarcals, s’ha elaborat un informe que recull les conclusions dels tres informes sectorials encarregats per aquest organisme supramunicipal.

Al desembre, les Àrees d'Indústria i Energia de les subdelegacions del Govern d’Espanya a Barcelona i Osca van sotmetre a informació pública la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia i declaració d'impacte ambiental del projecte PEol-577 AC, que comprèn els parcs eòlics Maia, Vela i Octant ─de 49,5 MW cadascun─ i les seves infraestructures d'evacuació, a les províncies d'Osca i Barcelona.

L’empresa Energía Inagotable de Maia, S.L. ─pertanyent al grup Forestalia Renovables─ promou el parc eòlic Maia, juntament a les infraestructures requerides per evacuar l’energia generada (línies i subestacions). Entre aquestes, hi ha la nova línia d’evacuació de 400 kV entre la subestació Promotors Rubí R4 i la subestació Rubí 400 REE, que serà compartida amb altres instal·lacions de generació.

La línia elèctrica d’aquest avantprojecte té una longitud aproximada de 18,011 km, dels quals 17,814 km seran aeris i 0,198 km seran subterranis per fer entrada a la SET Rubí (REE) 400kV. Discorre a través de l’àrea agrícola i rústica pertanyent als municipis d’Els Hostalets de Pierola, Abrera, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Ullastrell, Castellbisball i Rubí.

Dins del termini establert, l’Ajuntament ha presentat al·legacions al projecte. Les línies d’al·legació fan referència a tres vessants. A nivell tècnic, es considera que el projecte contempla una sobredimensió de la capacitat de la línia, donada la baixa concreció de les fonts d’abocament de kilowatts. A nivell ambiental, s’entén que hi ha un elevat impacte de la línia projectada sobre el territori. I a nivell jurídic, es qüestiona la idoneïtat de l’instrument emprat per a la instal·lació.