Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa una segona fotolinera al recinte de la Policia Local La nova instal·lació, que complementa la de la Masia de Can Serra, permetrà carregar part de la flota de vehicles elèctrics de què disposa el Consistori https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-posa-en-marxa-una-segona-fotolinera-al-recinte-de-la-policia-local/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa una segona fotolinera al recinte de la Policia Local

La nova instal·lació, que complementa la de la Masia de Can Serra, permetrà carregar part de la flota de vehicles elèctrics de què disposa el Consistori
Part de l’energia solar de la nova fotolinera es destinarà al subministrament d’electricitat de la comissaria (foto: Localpres).
Part de l’energia solar de la nova fotolinera es destinarà al subministrament d’electricitat de la comissaria (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha fet un pas més cap a la mobilitat sostenible i l’autoconsum d’energia amb la creació d’una segona fotolinera. Aquesta nova instal·lació, que s’ha ubicat al recinte de la Policia Local, complementa la que ja existeix a la Masia de Can Serra des de fa més d’un any.

La nova fotolinera consta d’una marquesina fotovoltaica de 5,5 kWp a la teulada d’un edifici annex a la comissaria de la Policia. La instal·lació disposa de deu punts de recàrrega per a dos cotxes i vuit motos elèctriques i, igual que a la de Can Serra, l’excedent d’energia es destinarà a l’autoconsum.

En aquest cas, els punts de recàrrega donaran servei únicament als cotxes i motos elèctriques de què disposa actualment l’Ajuntament. L’energia solar que no s’utilitzi per a la càrrega de vehicles es destinarà al subministrament d’electricitat de la comissaria.

Estalvi energètic i econòmic
L’autoconsum d’energia fotovoltaica comportarà una reducció del 10% del consum d’energia procedent de la xarxa elèctrica. En termes quantitatius, l’estalvi de consum d’un equipament com la comissaria de la Policia Local, amb un horari de funcionament ininterromput els set dies de la setmana, és d’aproximadament 14.000 KWh/any. Això significa un estalvi econòmic d’uns 2.000 euros i una reducció de 7,3t de CO2 anuals.

En el cas de Can Serra ─un edifici amb un consum menor al de la comissaria, com a conseqüència d’un horari de funcionament més reduït, i amb una producció d’energia fotovoltaica superior─, la reducció del consum d’energia procedent de la xarxa elèctrica és d’un 50%. En aquest equipament s’estalvien uns 49.000 KWh/any ─amb un estalvi de més de 8.000 euros a l’any i una reducció de 30t de CO2 anuals─.

Tenint en compte que el cost de la segona fotolinera ha estat d’uns 16.000 euros, la instal·lació quedarà amortitzada en un termini inferior a vuit anys.

El projecte municipal Rubí Brilla va ser guardonat a finals de l’any passat amb un dels Premis Solar 2014 que atorga Eurosolar – Associació Europea per les Energies Renovables. Rubí es va endur el màxim reconeixement a la categoria de ciutats, municipis o serveis municipals que han dut a terme projectes emblemàtics d’energies renovables gràcies a la posada en marxa de la fotolinera de Can Serra.

Imatges relacionades

Els punts de recàrrega donaran servei únicament als vehicles elèctrics de què disposa actualment l’Ajuntament (foto: Localpres)
Els punts de recàrrega donaran servei únicament als vehicles elèctrics de què disposa actualment l’Ajuntament (foto: Localpres)
La instal·lació disposa de deu punts de recàrrega per a cotxes i motos elèctriques (foto: Localpres)
La instal·lació disposa de deu punts de recàrrega per a cotxes i motos elèctriques (foto: Localpres)