Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa el procés per dotar-se d’un Pla d’Igualtat El document ha d’ordenar totes les accions que es fan al municipi en matèria d’igualtat de gènere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa el procés per dotar-se d’un Pla d’Igualtat

El document ha d’ordenar totes les accions que es fan al municipi en matèria d’igualtat de gènere

L’edifici consistorial en una imatge d’arxiu (foto:  Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’edifici consistorial en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha constituït la comissió de treball del Pla d’igualtat municipal del consistori. Aquest òrgan, que va celebrar la primera reunió la setmana passada, està format per representants de les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Educació, Participació ciutadana, Civisme, Drets socials, Gent gran activa, Esports, Cultura, Joventut, Policia local, Acció comunitària, Infància, Servei acollida, Relacions ciutadanes, Ocupació i Urbanisme.

El Pla d’Igualtat servirà per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere, desenvoluparà fórmules per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques de l’Ajuntament de Rubí i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat. El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista.

El Pla d’Igualtat Municipal serà un instrument de dret i de promoció de la igualtat que ens ajudarà sobretot a fer polítiques feministes des de totes les àrees del consistori. Serem ambicioses i realistes per obtenir un full de ruta feminista que atengui les necessitats de la ciutat”, diu la regidora de polítiques d’igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

La primera reunió de treball va servir per explicar a totes les àrees implicades que el document es treballarà des d’una metodologia participativa amb les diferents àrees municipals i també amb la ciutadania.

El temps estimat per completar el Pla de Igualtat és d’aproximadament 8 mesos, de manera que el document podria estar enllestit la primavera de 2021.