Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí posa a disposició de la ciutadania un nou parc de salut al torrent dels Alous Aquest nou espai equipat per a la pràctica esportiva se suma als altres cinc que hi ha distribuïts a diferents punts de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí posa a disposició de la ciutadania un nou parc de salut al torrent dels Alous

Aquest nou espai equipat per a la pràctica esportiva se suma als altres cinc que hi ha distribuïts a diferents punts de la ciutat

L’alcaldessa i el regidor d’Esports han presentat aquest dimarts el nou parc de salut del torrent dels Alous (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Esports han presentat aquest dimarts el nou parc de salut del torrent dels Alous (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López, han presentat aquest dimarts el nou parc de salut del torrent dels Alous. Es tracta d’un espai equipat per a la pràctica esportiva, ubicat al barri del 25 de Setembre, que se suma als altres cinc que existeixen actualment a la ciutat.

El nou parc de salut del torrent dels Alous compta amb un total de set elements, la combinació dels quals permet treballar el condicionament físic general, des de la flexibilitat i l’agilitat fins a la força i la resistència. Així, els usuaris podran:

  • Desenvolupar i reforçar la musculatura del tren superior (pectorals, deltoides i bíceps)
  • Reforçar i enfortir la musculatura del tren inferior (quàdriceps, bessons i glutis)
  • Millorar la flexibilitat i agilitat de les articulacions de l'espatlla i el canell
  • Exercitar les extremitats
  • Treballar les abdominals i les lumbars, realitzant diferents exercicis de fitness
  • Millorar la capacitat cardiopulmonar

Tots els elements del parc estan adreçats tant a joves com a adults, sempre que facin més d’1,40 m d’alçada. “No hem dissenyat aquesta instal·lació pensant en un col·lectiu en concret, però sí que és cert que la gent gran és qui acostuma a utilitzar més aquests espais. L’envelliment actiu és molt important per a nosaltres i aquest és un espai idoni i d’excel·lència, a l’aire lliure, pel col·lectiu de la gent gran”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Els diferents aparells i la seva instal·lació han tingut un cost de 7.259,15 euros. L’empresa Benito Urban ha estat l’encarregada de subministrar i col·locar els diferents elements.

El consistori ha ubicat aquest nou parc de salut al barri del 25 de Setembre, a prop del torrent dels Alous, perquè es tracta d’una zona on molts rubinencs i rubinencs hi van a practicar esport, ja sigui passejar, sortir a córrer o anar en bicicleta. “És un espai idíl·lic per a instal·lar aquests aparells perquè tot aquest entorn s’aprofita per fer esport i aquests elements complementen aquesta pràctica esportiva. Per aquest motiu, també condicionarem els voltants del parc de manera progressiva fins arribar a la connexió amb el parc de Ca n’Oriol”.

Oferta de parcs de salut
Aquest nou espai per a la pràctica esportiva del torrent dels Alous s’afegeix a l’oferta de parcs de salut que hi ha distribuïts a diferents parcs i places de la ciutat: al parc de Ca n’Alzamora, al parc de Ca n’Oriol, a la plaça Nova de Can Fatjó i a l’avinguda de La Llana, on n’hi ha dos.

Darrerament, en tots aquests espais s’han fet o s’estan duent a terme diverses intervencions de manteniment i millora, com ara la substitució dels aparells trencats, la reparació dels elements avariats o tasques de pintura i retolació segons la nova normativa. “Hem dut a terme aquestes actuacions de millora perquè volem tenir aquests espais de salut adequats a la nostra ciutat, una ciutat neta, digna i endreçada”. Martínez també ha fet una crida al civisme: “Al cartell que hem instal·lat al parc hi ha escrita una frase que hem volgut destacar: viu Rubí amb civisme, perquè la idea és demanar que tothom cuidi allò que és de tots”. Aquests treballs, que executa l’empresa Silmar, compten amb un pressupost de 15.800 euros. 

Imatges relacionades

En total, el parc de salut del torrent dels Alous disposa de set aparells (foto: Localpres)
En total, el parc de salut del torrent dels Alous disposa de set aparells (foto: Localpres)
El nou parc de salut està ubicat prop del torrent dels Alous, una zona on la ciutadania hi va a realitzar esport (foto: Localpres)
El nou parc de salut està ubicat prop del torrent dels Alous, una zona on la ciutadania hi va a realitzar esport (foto: Localpres)
Ana María Martínez i Juan López han tingut l'oportunitat de parlar amb alguns dels rubinencs que avui estaven utilitzant el nou parc de salut (foto: Localpres)
Ana María Martínez i Juan López han tingut l'oportunitat de parlar amb alguns dels rubinencs que avui estaven utilitzant el nou parc de salut (foto: Localpres)