Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou taller antirumors, en aquest cas adreçat a l’entitat ASAV Un dels objectius d’aquest projecte és contrarestar els estereotips negatius i els tòpics que dificulten la interacció i la convivència a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou taller antirumors, en aquest cas adreçat a l’entitat ASAV

Un dels objectius d’aquest projecte és contrarestar els estereotips negatius i els tòpics que dificulten la interacció i la convivència a la ciutat

Els tallers s’enfoquen des d’una concepció integral de la diversitat: de gènere, origen cultural, situació socioeconòmica, etc. (foto: Localpres).
Els tallers s’enfoquen des d’una concepció integral de la diversitat: de gènere, origen cultural, situació socioeconòmica, etc. (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha organitzat un nou taller de sensibilització adreçat a les entitats rubinenques amb l’objectiu de contrarestar els estereotips negatius, els tòpics i els falsos rumors que dificulten la interacció i la convivència a la ciutat. En aquesta ocasió, l’activitat va dirigida als membres de l’Associació Solidària d’Ajut Veïnal (ASAV).

El Consistori considera important desenvolupar aquest projecte de sensibilització amb les entitats i associacions de la ciutat, ja que sovint són elles les que, a través de la seva tasca diària, detecten aquests estereotips i falsos rumors. L’objectiu d’aquesta iniciativa és triple: en primer lloc, sensibilitzar la ciutadania de Rubí en temes de convivència en la diversitat; en segon lloc, identificar i analitzar els principals estereotips i falsos rumors que circulen a la ciutat i dins la xarxa d’associacions i entitats, especialment les que treballen en l’àmbit de la immigració; i, per últim, recopilar informació objectiva i rigorosa que els desmenteixi, reforçant l’actitud proactiva dels ciutadans contra els prejudicis i els estereotips al seu entorn i construint una xarxa de persones ─agents antirumors─ que liderin les accions per contrarestar-los.

El taller es divideix en tres sessions ─que en aquest cas es duran a terme aquest dimarts i els dies 24 i 25 de febrer─, durant les quals es proposa treballar despertant l’empatia, i és que tothom pot ser víctima d’un rumor. S’analitzen com han aparegut aquests rumors, per què es transmeten, com ens fan sentir i, sobretot, com fan sentir els seus protagonistes. A la darrera sessió es treballa amb tot un seguit d’eines teatrals, que ajuden a aprofundir en les emocions associades a aquestes dinàmiques, explorant el contingut emocional de les paraules.