Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou curs de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil Les inscripcions per a participar en aquesta formació, que es durà a terme al juliol, s’han de fer a l’Espai Jove Torre Bassas de l’1 al 5 de juny https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-organitza-un-nou-curs-de-monitor-d2019activitats-de-lleure-infantil-i-juvenil/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou curs de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil

Les inscripcions per a participar en aquesta formació, que es durà a terme al juliol, s’han de fer a l’Espai Jove Torre Bassas de l’1 al 5 de juny

El curs prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil.
El curs prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil

L’Ajuntament de Rubí organitza un nou curs de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil a l’Espai Jove Torre Bassas. La formació, a la qual es poden inscriure joves d’entre 18 i 30 anys residents a la ciutat, es durà a terme entre l’1 i el 28 de juliol. El proper dilluns 1 de juny s’obren les inscripcions, que s’han de realitzar de manera presencial a la Torre Bassas. 

El curs, que impartirà la Fundació Pere Tarrés, té una durada total de 310 hores, estructurades en dues parts: la lectiva ─en format semipresencial─ i la de pràctiques i memòria. Aquesta formació, totalment gratuïta, està orientada a aquelles persones interessades en realitzar les tasques i funcions que s’atribueixen al monitoratge d’infants i joves, mitjançant la seva participació, ja sigui de forma voluntària o remunerada, en projectes en l’àmbit de l’educació en el lleure. 

Així, el curs prepara els alumnes per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, capacitant-los per organitzar, dinamitzar i avaluar les activitats en el marc de la programació general d’una organització. Els participants al curs coneixeran com aplicar les tècniques específiques d’animació grupal, amb una incidència explícita en l’educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Aquesta nova edició del curs presenta un nou pla d’estudis per adaptar-se a la nova realitat dels Certificats de Professionalitat. La formació està reconeguda per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i, un cop superat amb èxit tot el procés formatiu, dóna dret a obtenir el Diploma i el Carnet de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.

L’horari de les classes serà de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h. Els alumnes han d’assistir a un 85% de les sessions per a obtenir el títol.

Inscripcions
Els interessats a participar en aquest curs s’hi podran inscriure entre l’1 i el 5 de juny, de 17 h a 21 h, a l’Espai Jove Torre Bassas ─ubicat a la carretera de Sabadell, 18─. La capacitat màxima del curs és de 25 persones.

Cada alumne rebrà un número d’inscripció segons l’ordre d’arribada. Si hi ha més de 25 sol·licituds d’inscripció es farà un sorteig públic per determinar qui són els 25 admesos. Aquest sorteig es realitzarà a la Torre Bassas el dia 8 de juny a les 18 h. 

El Servei de Joventut comunicarà als joves la seva admissió al curs el mateix dia 8 de juny, via telefònica i correu electrònic. Si s’efectua alguna baixa fins el dia d’inici del curs, aquesta es cobrirà amb la següent persona segons l’ordenació establerta al sorteig. 

Un cop finalitzat el període d’inscripció es procedirà a comprovar el domicili dels candidats al padró municipal. Seran rebutjats aquells que no hi estiguin inscrits en aquella data.