Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí organitza nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus El tret de sortida d’aquest nou cicle tindrà lloc el 16 de març amb un monogràfic sobre cosmètica natural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí organitza nous ECOtallers en clau de RE per fomentar la prevenció de residus

El tret de sortida d’aquest nou cicle tindrà lloc el 16 de març amb un monogràfic sobre cosmètica natural

Durant el primer ECOtaller es mostrarà als assistents a fer cosmètics naturals amb ingredients casolans.
Durant el primer ECOtaller es mostrarà als assistents a fer cosmètics naturals amb ingredients casolans

El Servei Educatiu de Residus (SER) de l’Ajuntament de Rubí impulsa enguany un nou programa d’ECOtallers en clau de RE. Es tracta de tot un seguit de monogràfics gratuïts a través dels quals es vol fomentar la reutilització, la reparació i la restauració d’aquells objectes que han envellit però als quals encara els queda molta vida. També s’han programat propostes adreçades a la promoció de la prevenció de residus i el respecte pel medi ambient.

Les activitats començaran el pròxim 16 de març amb una sessió dedicada a la cosmètica natural, que consistirà en aprendre a elaborar de forma senzilla i casolana productes d'higiene personal més respectuosos amb el nostre cos i el medi ambient.

L’11 de maig serà el torn dels jocs heurístics elaborats amb materials reciclats. En aquest monogràfic, conduït per l’Escola Bressol Tagarot, s’explicarà als pares i mares diferents fórmules per crear jocs que estimulin la psicomotricitat i el desenvolupament cognitiu dels nadons amb jocs senzills realitzats amb materials reutilitzats.

La tercera proposta confirmada tindrà lloc el 21 d’abril i se centrarà en l’autocompostatge. Aquest taller, que es realitza de manera anual, s’inclou al programa del Servei Educatiu de Residus per a la promoció de l’autogestió dels residus orgànics a través d’un compostador. Aquest ECOtaller s’emmarcarà en les activitats organitzades per commemorar el Dia de la Terra.

La resta de monogràfics s’aniran donant a conèixer a mesura que es vagin confirmant les diferents sessions. Durant els propers mesos s’oferiran nous ECOtallers i d’altres que ja s’han realitzat a la ciutat amb èxit. La ciutadania també pot proposar monogràfics o, fins i tot, impartir-los, ja que el que es busca és compartir aquest coneixement que fomenta la prevenció de residus innecessaris que generem en base a una cultura de l’usar i llençar, tot recuperant antigues tradicions o reformulant-ne de noves.

Cosmètica natural, primer ECOtaller
Els productes d’higiene personal tradicionals contenen una gran quantitat d’elements químics sintètics, silicones, perfums i parabens, entre d’altres, que apliquem diàriament sobre la nostra pell i que poden arribar a provocar una gran quantitat de trastorns sobre la salut de les persones. El consum de productes amb ingredients naturals enforteix i millora les funcions de la nostra pell sense irritar-la i, a la vegada, redueix l’impacte sobre el medi ambient, ja que no provoquen residus químics ni envasos plàstics.

Aquesta primera sessió dels ECOtallers en clau de RE tindrà lloc el 16 de març a les 18.30 h al Rubí+D. Per participar en aquesta o qualsevol altra de les propostes organitzades, cal inscriure-s’hi enviant un correu electrònic a l’adreça  o trucant al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil).