Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí oferirà ajudes als estudiants rubinencs que comptin amb pocs recursos L’equip de govern ha acordat amb Ciutadans-Partido de la Ciudadanía concedir ajuts per a accedir a la universitat i per a l’adquisició de llibres en l’etapa d’ensenyament obligatori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí oferirà ajudes als estudiants rubinencs que comptin amb pocs recursos

L’equip de govern ha acordat amb Ciutadans-Partido de la Ciudadanía concedir ajuts per a accedir a la universitat i per a l’adquisició de llibres en l’etapa d’ensenyament obligatori

Marta Garcia i José Abadías han presentat les dues línies d’ajudes educatives davant dels mitjans de comunicació.
Marta Garcia i José Abadías han presentat les dues línies d’ajudes educatives davant dels mitjans de comunicació

L’Ajuntament de Rubí oferirà l’any vinent dues línies d’ajudes educatives als estudiants rubinencs. D’una banda, concedirà ajuts per a l’adquisició de llibres i material pedagògic a l’alumnat amb dificultats econòmiques que cursa l’etapa d’ensenyament obligatori i, de l’altra, atorgarà ajudes complementàries per a l’accés a la universitat a aquells estudiants amb pocs recursos. Aquest és el compromís que l’equip de govern ha adquirit amb Ciutadans-Partido de la Ciudadanía durant les negociacions per elaborar el pressupost municipal per a l’exercici 2016, uns comptes que van ser aprovats de manera inicial al Ple extraordinari del passat 17 de desembre.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, ha explicat que el Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans comparteixen l’objectiu de “no deixar ningú enrere per motius econòmics”. Segons Garcia, “ni una quarta part dels joves de Rubí en edat de cursar formació superior va a la universitat. Són molts els factors que tenen a veure amb aquesta decisió, però creiem que l’econòmic no hauria de ser el problema. No podem permetre que joves amb capacitat i talent no puguin anar a la universitat perquè no disposen dels recursos necessaris”.

En aquest sentit, la regidora d’Educació ha avançat que aquestes ajudes seran complementàries i compensatòries: “No oblidem que hi ha altres administracions supramunicipals ─el Ministeri d’Educació i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat─ que són les que tenen la competència d’atorgar beques. Des de l’Ajuntament de Rubí assumirem, a través del pressupost municipal, el que les retallades i l’augment del preu dels crèdits estan deixant pel camí”.

Per la seva banda, José Abadías, portaveu i regidor de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, ha explicat que, “allà on no existeixi, cal establir un sistema per compartir llibres escolars per evitar que les famílies hagin de fer front a aquesta despesa”. També ha proposat la creació d’una web o d’un servei telefònic a través del qual s’informi a l’alumnat de les diferents beques a les quals es pot optar per accedir a la universitat. I ha precisat que “hi ha molts estudiants rubinencs que no poden optar a beques per a l’accés a la universitat perquè el límit de l’indicador de renda és lleugerament superior al que demana l’Estat”.

Ara, com ha avançat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, caldrà detectar quantes famílies es troben en la situació de no poder enviar els seus fills i filles a la universitat per motius econòmics i quin tipus d’informació té l’alumnat rubinenc sobre les beques que ofereixen les administracions supramunicipals. Aquesta tasca, que es durà a terme de forma coordinada entre els Serveis Socials i els Serveis Educatius del consistori, “es farà sens dubte amb la complicitat dels instituts”. Així, durant el 2016 caldrà establir quina partida econòmica es destina a aquests ajuts i si cal elaborar un reglament, així com establir un sistema d’informació sobre les beques ja existents, entre d’altres.