Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí millorarà una part de la carretera d’Ullastrell, fent-la més accessible pels vianants Les obres, que és previst que comencin durant el mes de setembre, es concentraran en el tram de davant de l’Escola Joan Maragall https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-millorara-una-part-de-la-carretera-d2019ullastrell-fent-la-mes-accessible-pels-vianants/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí millorarà una part de la carretera d’Ullastrell, fent-la més accessible pels vianants

Les obres, que és previst que comencin durant el mes de setembre, es concentraran en el tram de davant de l’Escola Joan Maragall

Amb aquestes obres, el consistori rubinenc vol millorar l’accessibilitat de la carretera d’Ullastrell.
Amb aquestes obres, el consistori rubinenc vol millorar l’accessibilitat de la carretera d’Ullastrell

L’Ajuntament de Rubí durà a terme properament unes obres d’urbanització a la carretera d’Ullastrell, en el tram comprès entre les dues unions d’aquesta via amb el carrer Sant Esteve, davant de l’Escola Joan Maragall. Els treballs, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, han estat adjudicats a l’empresa Catalana d’Inversió i Construcció Tres SL (CiC3, SL) per un import de 407.298,72 euros.

La carretera d’Ullastrell és un vial molt concorregut: connecta els nuclis d’habitatges que hi ha a la zona nord-oest del municipi amb el centre de Rubí i dóna accés a l’Escola Joan Maragall. Actualment, el tram on s’actuarà presenta nombroses deficiències d'accessibilitat per als vianants: pavimentació incomplerta de les voreres, presència d'obstacles en els itineraris de vianants, falta d'enllumenat públic, etc. També hi ha desperfectes al ferm de la carretera, com a conseqüència del trànsit que ha de suportar aquesta via ─a banda dels turismes, també és utilitzada pels vehicles pesants que porten residus a l’abocador─ i del drenatge deficient, que caldrà arreglar.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Rubí té la voluntat de garantir l'accessibilitat d'aquesta via als vianants. Per aquest motiu, s’actuarà majoritàriament a les voreres i voravies i s’arranjarà i reforçarà la calçada.

Concretament, s’ampliaran i milloraran les voreres fins a una amplada mínima de 1,80 metres, es pavimentaran aquelles voreres i voravies on ara hi ha terres o graves, s’eliminaran els obstacles existents a la zona de vorera que afecten l'accessibilitat  (desnivells, pals de fusta, etc.), es dotarà d'enllumenat tot el tram, s’arranjaran els passos de vianants existents i se’n crearan de nous, es repararà i reforçarà el paviment de calçada, s’eliminaran les xarxes de serveis aèries existents i es reforçarà la senyalització vertical i horitzontal.

Mentre durin les obres no està previst tallar la circulació de vehicles en aquesta via. El trànsit es regularà per trams, gràcies a uns semàfors provisionals.