Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí millora el parc de Ca n’Oriol en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible Entre d’altres, es crearan àrees d’escalfament i es dotarà el parc de lavabos a l’abast de tots els usuaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí millora el parc de Ca n’Oriol en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible

Entre d’altres, es crearan àrees d’escalfament i es dotarà el parc de lavabos a l’abast de tots els usuaris

El projecte preveu la restauració i reforç de les àrees de picnic que actualment hi ha al parc de Ca n’Oriol (foto: Localpres).
El projecte preveu la restauració i reforç de les àrees de picnic que actualment hi ha al parc de Ca n’Oriol (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana les obres de millora del parc de Ca n’Oriol, un projecte inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 228.000 euros, ha estat adjudicada a l’empresa COFISA DEL VALLÈS S.L. Les obres tenen una durada prevista de dos mesos, aproximadament.

Els treballs contemplen diverses actuacions, com ara la millora de l’accessibilitat al parc des de la zona de l’aparcament, amb la reparació de ferms i murets, i la restauració i reforç de les àrees de picnic, així com de la jardineria arbustiva a les zones de més desgast. També es dotarà el parc de lavabos a l’abast de tots els usuaris.

Paral·lelament, el projecte també preveu endreçar l’espai poliesportiu informal existent, pavimentant el voltant de la cistella de bàsquet i reposant la porteria de futbol. També es potenciaran els circuits esportius mitjançant elements de senyalització orientatius i la creació d’àrees d’escalfament equipades amb aparells gimnàstics adients, habilitant també una nova àrea saludable per a la gent gran. També s’actualitzarà la zona de les oliveres amb nous jocs infantils i la reparació d’alguns dels existents.

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.

Imatges relacionades

L'Ajuntament també vol endreçar l’espai poliesportiu informal existent (foto: Localpres)
L'Ajuntament també vol endreçar l’espai poliesportiu informal existent (foto: Localpres)