Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí impulsa un pla de xoc de neteja de la ciutat durant els propers dos mesos Les accions previstes es duran a terme tant al nucli urbà com a les urbanitzacions i als polígons industrials del municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí impulsa un pla de xoc de neteja de la ciutat durant els propers dos mesos

Les accions previstes es duran a terme tant al nucli urbà com a les urbanitzacions i als polígons industrials del municipi

L’alcaldessa i el regidor de Medi Ambient han presentat el pla de xoc davant dels mitjans de comunicació.
L’alcaldessa i el regidor de Medi Ambient han presentat el pla de xoc davant dels mitjans de comunicació

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana un pla de xoc amb l’objectiu de posar la ciutat al dia en l’àmbit de la neteja viària. Aquest conjunt d’actuacions extraordinàries, que tenen un cost de 170.000 euros, es duran a terme tant al nucli urbà com a les urbanitzacions i als polígons industrials.

Pensem que els rubinencs i rubinenques necessiten, mereixen i han de tenir una ciutat neta, amb carrers i places dignes. Aquesta és una de les nostres prioritats, fruit d’una demanda ciutadana que hem escoltat durant molt de temps i que pensem que és justificada. Per això quan aquest equip de govern va iniciar el seu camí ─ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez─ vam començar a treballar un pla de xoc que contemplés aquesta demanda i aquesta necessitat”.

Durant els propers dos mesos, un equip contractat especialment per a dur a terme aquest projecte netejarà a fons tota la ciutat. “Un cop finalitzat el pla de xoc, el comptador estarà a zero. A partir d’aquí, caldrà que tots els veïns i veïnes mantinguem neta la ciutat a diari”. I és que, com ha recordat Martínez, “la ciutat és de tots [...] i la responsabilitat de mantenir-la neta també és de tots”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que properament es presentarà una nova campanya de civisme que incidirà en la necessitat de recollir les defecacions dels gossos de la via pública. 

El pla contempla tres àmbits d’actuació: al nucli urbà es netejaran els carrers amb aigua a pressió, amb l’ajuda de diverses escombradores; a les urbanitzacions es netejaran a fons els vials, marges i solars municipals; i als polígons industrials es realitzarà un treball de reforç de neteja manual, bàsicament centrat en els marges i els racons dels vials. Tant a les urbanitzacions com als polígons, també es duran a terme petites accions complementàries per millorar la percepció global de la neteja dels carrers en els quals s’ha actuat.

Paral·lelament, el pla de xoc també incorpora una millora en la visualització de la imatge dels contenidors de recollida d’escombraries. Així, es renovaran aquells adhesius i retolacions dels contenidors que, amb el pas del temps, s’han anat degradant.

A banda de la maquinària prevista al contracte de la neteja viària de la ciutat, per a dur a terme aquest pla de xoc s’han adoptat mesures extraordinàries: s’han llogat tres escombradores (una dual de dues perxes, una d’aspiració i una altra amb tercer braç) i cinc furgonetes de caixa oberta. Una quinzena d’operaris més, a banda del personal adscrit al contracte de la neteja viària, treballaran excepcionalment per executar aquestes accions.

Paral·lelament, el consistori està treballant en la redacció del nou contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries de la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, considera que “ara existeix la conjuntura propícia per poder negociar i establir les bases del nou contracte municipal de la neteja de la ciutat”. Rodríguez, que ha explicat que es preveu que el nou contracte estigui enllestit d’aquí a uns vuit mesos, ha assegurat que “es vol fer un salt qualitatiu” en la prestació d’aquest servei.