Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí habilita una xarxa WIFI gratuïta a diversos equipaments municipals de la ciutat Els rubinencs podran connectar-se a Internet durant dues hores de manera lliure en edificis com l’Ajuntament, el Rubí+D o la Biblioteca https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-habilita-una-xarxa-wifi-gratuita-a-diversos-equipaments-municipals-de-la-ciutat/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí habilita una xarxa WIFI gratuïta a diversos equipaments municipals de la ciutat

Els rubinencs podran connectar-se a Internet durant dues hores de manera lliure en edificis com l’Ajuntament, el Rubí+D o la Biblioteca

Entre els equipaments municipals que s’han dotat de WIFI gratuïta hi ha la Masia de Can Serra.
Entre els equipaments municipals que s’han dotat de WIFI gratuïta hi ha la Masia de Can Serra

L’Ajuntament de Rubí ha proveït un total de sis equipaments municipals de la ciutat de WIFI gratuïta gràcies al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Es tracta de l’Ajuntament, el Rubí+D, la Masia de Can Serra, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Escardívol i el Bullidor. Qualsevol persona que s’hagi registrat prèviament es podrà connectar a Internet des d’aquests punts de manera lliure, dins l’horari d’obertura d’aquests edificis. Els treballs per dur a terme aquest projecte han estat adjudicats a l’empresa APFutura per un import de 12.500 euros.

La nova xarxa funciona en fase de proves des de l’abril. A partir d’ara, els ciutadans que visitin aquests sis equipaments municipals podran connectar-se a Internet de manera gratuïta i durant dues hores de manera contínua a 512 kbps de velocitat. Prèviament, s’hauran de registrar ─introduint als seus dispositius la contrasenya que consta als cartells identificatius de les Zones WIFI─ i acceptar les condicions d’ús.

La posada en marxa d’aquest servei WIFI ha estat possible gràcies a la interconnexió de l’anella municipal de fibra òptica, desplegada fa anys gràcies al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), amb l’enllaç de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Aquesta connexió, que va tenir un cost d’instal·lació de 3.000 euros, ha permès dotar l’edifici de l’Escardívol, a banda de la connexió WIFI, de connexions a Internet per cable més ràpides a un cost mensual molt competitiu.

La creació d’aquesta xarxa WIFI ha possibilitat a l’Ajuntament eliminar la contractació d’un total de sis línies d’ADSL ─les que proveïen d’Internet els quioscos digitals de l’Ajuntament i del Rubí+D, les dues línies de què disposava Ràdio Rubí, la línia de l’Escola d’Art i la de l’Escola de Música─, fet que comporta un considerable estalvi mensual, amb el qual s’anirà amortitzant la inversió realitzada. L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir un millor servei tot reduint costos.