Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí duu a terme unes obres al carrer Cervantes per millorar la circulació dels vianants Els treballs, que tenen una durada prevista de dos mesos, no preveuen afectacions de trànsit destacades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí duu a terme unes obres al carrer Cervantes per millorar la circulació dels vianants

Els treballs, que tenen una durada prevista de dos mesos, no preveuen afectacions de trànsit destacades

Les obres al carrer Cervantes es concentraran en el tram comprès entre els carrers García Lorca i Joan Maragall.
Les obres al carrer Cervantes es concentraran en el tram comprès entre els carrers García Lorca i Joan Maragall

L’Ajuntament de Rubí inicia el proper 22 de febrer les obres de millora de l’accessibilitat al carrer Miguel de Cervantes, en el tram comprès entre els carrers Federico García Lorca i Joan Maragall. L’objectiu d’aquesta actuació, que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, és adequar l’espai de circulació dels vianants per fer-lo més transitable i segur.

Les tasques, que tenen un termini d’execució de dos mesos, consistiran en arranjar les voreres de manera puntual en aquells trams on sigui necessari, renovar completament una de les voreres d’aquest carrer ─costat nord─ entre Cal Gerrer i Lluís Ribas i ampliar les cantonades dels carrers Lluís Ribas, Duran i Bas i Joan Maragall.

Actualment, aquestes cruïlles tenen una vorera que segueix l’alineació de les façanes, acabant en punt rodó. El projecte modifica aquesta configuració, establint un creuament en forma d’orella, on la vorera recull la banda d’aparcament i disposa un gual de vianants. Això permet oferir una major visibilitat a les persones que van a peu i, per tant, fer la seva circulació més segura. L'adequació de la cantonada amb el c. Cal Gerrer es durà a terme en el marc d’un altre projecte que contempla la remodelació de tota aquesta via, unes obres que es preveu que s’iniciïn a mitjans d’abril.

Durant les obres es renovarà el paviment de totes aquelles zones que presentin problemes d’accessibilitat, com ara peces gastades o aixecades, guals que dificulten la circulació dels vianants, etc. En els punts on l’arbrat hagi malmès la vorera, aquest serà substituït per altres espècies.

Aquests treballs, que aniran a càrrec de l’empresa Fertres, SL, compten amb un pressupost de 65.817,33 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra.

En el marc d’aquest projecte també es reubicaran els embornals i punts de recollida afectats per la nova disposició dels encreuaments, tasques que durà a terme SOREA, l’empresa gestora de la xarxa de sanejament municipal.

Mentre s’executin aquestes obres no es preveuen talls de trànsit importants. Les afectacions puntuals que es puguin produir a les cruïlles se senyalitzaran degudament.