Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí crearà una nova vorera al revolt de la carretera de Terrassa proper al carrer Avinyó Des del maig, l’Ajuntament està renovant diversos trams de vorera als polígons industrials de la ciutat en el marc del Pla d’inversions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí crearà una nova vorera al revolt de la carretera de Terrassa proper al carrer Avinyó

Des del maig, l’Ajuntament està renovant diversos trams de vorera als polígons industrials de la ciutat en el marc del Pla d’inversions

En aquest tram de la carretera de Terrassa es crearà la vorera inexistent per evitar que els vianants hagin de circular per la calçada.
En aquest tram de la carretera de Terrassa es crearà la vorera inexistent per evitar que els vianants hagin de circular per la calçada

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana les obres per habilitar una nova vorera al revolt de la carretera de Terrassa proper al c. Avinyó. Aquesta és la darrera actuació inclosa al projecte d’adequació de diverses voreres ubicades als polígons industrials de la ciutat que l’Ajuntament va engegar al maig en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015.

En aquest punt de la carretera de Terrassa, el consistori té previst arranjar un tram de vorera que en aquests moments és discontínua, provocant que els vianants hagin de circular uns metres pel voral de la carretera. En aquest revolt, just al pont que passa per sobre del torrent, la nova vorera tindrà una amplada d’entre 2,35 i 3 m, enllaçant amb la nova alineació del c/ Avinyó, amb una amplada d’1,35 m. Aquests treballs tenen un termini d’execució previst d’unes cinc setmanes.

Aquest dilluns s’han col·locat tanques per delimitar la zona d’actuació, deixant un pas pels vianants. Dimecres, després que s’hagi netejat aquest tram, s’ampliarà l’espai on es duran a terme les obres. Com a conseqüència d’aquest eixamplament, quedarà prohibit el pas pel c. Avinyó, al qual s’hi haurà d’accedir pel passeig de la Riera ─durant unes dues setmanes, el c. Avinyó només el podran utilitzar els treballadors de les empreses B. Braun i Calcificación y Lavado de Lanas SA─. Els vianants tampoc podran transitar per aquest punt i hauran de donar la volta pel passeig de la Riera. El trànsit es regularà amb uns semàfors provisionals, amb l’objectiu d’evitar embussos.

Obres executades
El projecte d’adequació de diverses voreres ubicades als polígons industrials de la ciutat es va iniciar al maig. Des d’aleshores, s’han dut a terme quatre actuacions: al c. Avinyó i al tram de la carretera de Terrassa comprès entre la rotonda que enllaça amb el passeig de la Riera i la comissaria de la Policia Local ─PAE Carretera de Terrassa─, a l’avinguda de Can Rosés ─PAE Can Rosés─ i al c. Schumann ─PAE Can Jardí─. 

En el cas del c. Avinyó, fins ara aquesta via era de plataforma única, amb doble sentit de circulació, sense franja d’estacionament i amb un volum important de circulació peatonal. Els treballs han permès elevar la vorera actual i crear-ne una de nova a l’altre costat perquè els vianants disposin de passos accessibles i segurs. Així, el c. Avinyó s’ha convertit en una via d’un únic sentit, en direcció al passeig de la Riera. A banda de millorar la connexió amb la carretera de Terrassa, també s’han alineat les voreres de l’encreuament amb el passeig de la Riera.

Pel que fa a la carretera de Terrassa, la vorera que ve de la rotonda que enllaça amb el passeig de la Riera quedava interrompuda en un dels seus costats ─el de l’altra banda de la comissaria de la Policia Local─, on hi havia una franja de terra i arbres que, tot i no ser una zona d’estacionament, fins ara era utilitzada per a aparcar-hi vehicles de forma discrecional. Les obres han permès crear el tram de vorera inexistent, amb una amplada variable d’entre 3,70 i 4,78 m.

Les obres a l’avinguda de Can Rosés han consistit en millorar el paviment i construir els guals dels passos de vianants per tal de fer-los accessibles, tot donant continuïtat als de l’altra vorera, que ja va ser objecte de millora l’any 2013 en el marc del Pla de xoc als polígons. En aquella ocasió es va renovar una de les voreres centrals (la nord), mentre que ara s’ha arranjat l’altra (la sud), seguint els mateixos criteris. També s’han retirat els pollancres que hi havia actualment, ja que les seves arrels causaven molts desperfectes al paviment, i s’han col·locat exemplars de liquidàmbars.

Per últim, al c. Schumann, on recentment ja es va renovar una de les voreres, ara s’ha continuat aquella actuació arranjant l’altra vorera. S’ha ampliat sensiblement la seva amplada, que ha passat a tenir 1,80 m, i s’han creat els guals als passos de vianants.

Tots aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa Constraula Enginyeria i Obres SAU per un import de 282.519,35 euros.