Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí convertirà un tram del carrer Sant Sebastià en una zona de vianants Les obres, que es duran a terme al setembre, formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-convertira-un-tram-del-carrer-sant-sebastia-en-una-zona-de-vianants/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí convertirà un tram del carrer Sant Sebastià en una zona de vianants

Les obres, que es duran a terme al setembre, formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015
Una de les actuacions previstes és l’eliminació d’aquest espai vegetal, que actualment exerceix de barrera d’accés a la plaça.
Una de les actuacions previstes és l’eliminació d’aquest espai vegetal, que actualment exerceix de barrera d’accés a la plaça

Al setembre, l’Ajuntament de Rubí té previst iniciar les obres de reurbanització del tram del carrer Sant Sebastià entre la plaça del Doctor Guardiet i el carrer Sant Joan. L’objectiu d’aquests treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Exnir SL per un import de 128.560 euros, és convertir aquest espai en una zona de vianants. Aquesta actuació té una durada prevista de tres mesos.

Actualment, el c/ Sant Sebastià té la calçada i les voreres a diferents nivells. La distribució d’aquesta  via ─amb aparcament, un carril de circulació i dues voreres amb una amplada clarament inferior als 1,80 m─ provoca que l’espai destinat als vianants sigui estret.

El consistori vol reorganitzar aquest tram de carrer mitjançant la construcció d’una única superfície de circulació tant de persones com de vehicles, al nivell actual de les voreres, amb la voluntat de convertir-lo en un carrer fonamentalment de vianants. Els únics vehicles que hi podran circular seran aquells que hagin d’accedir als aparcaments existents. Amb aquest mateix objectiu, també es reurbanitzarà la plaça de Ramón Rusiñol per integrar-la millor a la zona.

Les obres permetran pacificar el trànsit en aquest carrer, afavoriran l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i possibilitaran l’obertura de la plaça.

Els treballs a realitzar inclouen les tasques de pavimentació, les obres a la xarxa de clavegueram (evacuació de paviment) i la instal·lació de mobiliari urbà. Aquesta actuació comportarà l’eliminació de l’espai destinat a aparcament, guanyant superfície dedicada exclusivament al trànsit de persones.

La intervenció a la plaça està orientada a ampliar els seus límits virtuals, aconseguint un espai amb un caire encara més orientat als vianants. Amb aquest propòsit, el projecte contempla l’extensió de les plataformes de la plaça al carrer, amb un joc cromàtic que emfatitzi aquest concepte, així com l’enderroc de l’espai vegetal que actualment exerceix de barrera d’accés a la plaça.

Aquesta actuació està inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015.