Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí contractarà 38 persones aturades de més de 45 anys a través de plans d’ocupació Les contractacions seran possibles gràcies al Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona que ha concedit a Rubí una subvenció de gairebé un milió d’euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí contractarà 38 persones aturades de més de 45 anys a través de plans d’ocupació

Les contractacions seran possibles gràcies al Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona que ha concedit a Rubí una subvenció de gairebé un milió d’euros

L’alcaldessa i el regidor de Desenvolupament Econòmic Local donant la benvinguda als beneficiaris de l’última edició dels plans d’ocupació (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Desenvolupament Econòmic Local donant la benvinguda als beneficiaris de l’última edició dels plans d’ocupació (foto: Localpres)

38 persones de més 45 anys, i prioritàriament majors de 55 anys, en situació d’atur i sense prestacions socials treballaran per a l’Ajuntament de Rubí durant un any a través de Plans Locals d’Ocupació. Els perfils professionals que es busquen són majoritàriament peons de paleta i jardiner, administratius i oficials de paleta. En tots els casos està previst que comencin a treballar per a l’administració local el pròxim 1 de juliol derivats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que s’encarrega de fer la selecció prèvia dels candidats i candidates. Així, per optar-hi cal estar inscrit com a demandant de feina al SOC que per fer la selecció tindrà en compte la situació personal de cada sol·licitant, la seva xarxa relacional i les seves condicions socioeconòmiques.

Les 38 persones seleccionades tindran accés a contractes de jornada completa amb una duració de 12 mesos. “Les persones aturades de més de 45 anys tenen una dificultat afegida en el moment de tornar al món laboral. Facilitar que tornin a tenir feina també és una manera d’evitar el risc de l’exclusió social que en aquest col·lectiu, augmenta exponencialment quan deixen de rebre prestacions”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Aquests plans locals d’ocupació seran possibles gràcies al Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona que els subvenciona amb 931.606,54 euros. D’aquests, l’Ajuntament en rebrà la meitat (465.803,27 euros) durant 2017 i l’altra meitat durant 2018. L’administració local assumeix el cost de les indemnitzacions de final de contracte, dels materials i els EPIS, els equips de protecció individual que corresponguin a cada lloc de treball.