Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí arranja els espais d’ús públic del torrent de les Abelles Entre d’altres, s’ha adequat el camí existent, permetent la connexió per a vianants des del carrer del Diamant fins al camí de la Riera https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-de-rubi-arranja-els-espais-d2019us-public-del-torrent-de-les-abelles/@@images/image/preview

L’Ajuntament de Rubí arranja els espais d’ús públic del torrent de les Abelles

Entre d’altres, s’ha adequat el camí existent, permetent la connexió per a vianants des del carrer del Diamant fins al camí de la Riera

La setmana passada, operaris de l’empresa que ha executat les obres van fer els últims retocs.
La setmana passada, operaris de l’empresa que ha executat les obres van fer els últims retocs

L’Ajuntament de Rubí ha adequat el torrent de les Abelles amb l’objectiu que la ciutadania pugui gaudir d’aquest espai natural, ubicat a Can Fatjó. A banda d’ordenar i arranjar els diferents espais d’ús públic, també s’ha dut a terme una millora paisatgística de la zona. El Consistori ha encarregat aquests treballs a l’empresa Naturalea, que ha executat les obres durant dos mesos. El pressupost d’aquesta actuació ha ascendit a 35.000 euros.

Els treballs han consistit en l’esbrossada de la vegetació arbustiva, el tractament de la massa arbrada ─s’han extret els peus morts i s’ha reduït la densitat de les soques rebrotades─ i l’eliminació de restes vegetals i d’espècies invasores com la canya i l’ailant.

També s’han dut a terme plantacions d’adequació paisatgística ─concretament, s’han plantat 4 lledoners, 5 àlbers, 3 gatells, 8 saücs, 10 sanguinyols, 7 marfulls, 4 freixes de fulla petita i 10 càrex pèndul─ i una densificació de la massa forestal mitjançant la repoblació d’alzines (31), roures (51) i pins pinyoners (34). A més, s’ha adequat la llera del torrent de les Abelles a través de la plantació de lliris i boga i la instal·lació de bio-rotlles.

A banda de tots aquests treballs de vegetació, també s’han creat dues zones d’estada amb bancs de pedra i s’ha adequat i arranjat el sender, que ara permet la connexió per a vianants des del carrer del Diamant fins al camí de la Riera de Rubí.

Recomanacions d’ús d’aquest espai
Amb l’objectiu de preservar totes aquestes actuacions que s’han dut a terme al torrent de les Abelles, l’Ajuntament recomana als usuaris que respectin les zones de plantació i que, mentre la nova vegetació no es consolidi, s’eviti que els gossos passegin lliurament per aquest espai.

D’altra banda, el Consistori també demana als ciutadans que no llencin residus en aquesta zona i insta els propietaris de gossos a recollir els excrements del camí que s’ha delimitat. 

Imatges relacionades

L'objectiu d'aquesta actuació és possibilitar que els rubinencs utilitzin aquest espai natural
L'objectiu d'aquesta actuació és possibilitar que els rubinencs utilitzin aquest espai natural
Una de les actuacions dutes a terme ha estat l'esbrossada de la vegetació arbustiva
Una de les actuacions dutes a terme ha estat l'esbrossada de la vegetació arbustiva
S'ha habilitat un camí que connecta el carrer del Diamant amb el camí de la Riera
S'ha habilitat un camí que connecta el carrer del Diamant amb el camí de la Riera