Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí aposta per una nova edició del programa Joves per l’Ocupació 39 dels 60 de les persones que hi van participar l’any passat van trobar feina i la meitat va tornar a estudiar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí aposta per una nova edició del programa Joves per l’Ocupació

39 dels 60 de les persones que hi van participar l’any passat van trobar feina i la meitat va tornar a estudiar

La iniciació a la feina de restauració és una de les formacions que s’ofereixen cada any (foto:Localpres).
La iniciació a la feina de restauració és una de les formacions que s’ofereixen cada any (foto:Localpres)

La cinquena edició del programa Joves per l’Ocupació (JPO) preveu oferir 6 cursos de formació ocupacional de 300 hores, amb una ràtio de deu cadascun: auxiliar d’instal·lacions i manteniment, auxiliars de comerç, auxiliars de magatzem, auxiliar administratiu amb atenció al client, iniciació a la cuina i iniciació a tasques bàsiques de restaurant i bar. El JPO es realitza cada any en col·laboració amb l’Ajuntament de Castellbisbal i, enguany per primer cop, també amb l’Ajuntament de Sant Cugat.

Està previst que la propera edició comenci amb la selecció de joves el pròxim més desembre i es desenvolupi entre els mesos de gener i juny del 2017 amb les diferents accions formatives. Al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada participant i es treballarà la seva inserció laboral acompanyada d’una prospecció d’empreses per trobar ofertes laborals que encaixin amb el seu perfil ocupacional. Les empreses que formin part del projecte podran contractar joves preparats i rebran per fer-ho una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos. Si s’escau, també s’acompanyarà en el procés de retorn al sistema educatiu. El consistori ja ha tramitat la sol·licitud de subvenció de 273.480 euros i està pendent de rebre’n l’atorgament oficial per obrir el període de preinscripció.

Joves per l’ocupació és un programa de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 25 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

Serà el cinquè programa de Joves per l’Ocupació que impulsa el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí. Cada any tenim millors estratègies pedagògiques i d’intermediació amb el teixit empresarial i això fa que la gestió del projecte sigui també més eficient cada any. Avui l’índex d’inserció i de retorn al sistema educatiu és superior al 50%”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

39  dels Joves per l’Ocupació de 2015 van trobar feina

L’edició de l’any passat va formar 60 joves en tasques bàsiques de restaurant i bar, feines auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques, cuina, auxiliar administratiu/va amb atenció al client, operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics i activitats auxiliars de magatzem, reposador i atenció al client.

Dels 60 joves, 27 no tenien l’ ESO i 58 van acabar la formació de manera satisfactòria. 30 han continuat estudiant i 39 han signat un contracte laboral.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.