Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí alerta la població de l’episodi de fort vent que és previst que s’iniciï aquest vespre El Comitè d’emergència per risc de ventades del Consistori ha decidit tancar les instal·lacions esportives a l’aire lliure aquesta tarda com a mesura preventiva https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí alerta la població de l’episodi de fort vent que és previst que s’iniciï aquest vespre

El Comitè d’emergència per risc de ventades del Consistori ha decidit tancar les instal·lacions esportives a l’aire lliure aquesta tarda com a mesura preventiva

El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí s'ha reunit novament aquest migdia.
El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí s'ha reunit novament aquest migdia

Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per a les properes hores, es manté activada la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per forts vents. A partir de les 19.00 h d’aquest dijous i fins la mitjanit es preveu un risc d’intensitat 3/6 amb ratxes de vent que poden oscil·lar entre els 18 i els 43 km/h. A partir de les 00.00 h i fins les 6.00 h del matí de demà divendres, el risc és previst que pugi a intensitat 4/6, amb ratxes de vent d’entre 76 i 89 km/h.

El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí, format per tècnics de diferents serveis i encapçalat pel tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, s’ha tornat a reunir aquest dijous al migdia, després d’una primera reunió a primera hora del matí, per valorar la situació.

Tenint en compte les previsions del SMC, i com a mesura preventiva, el Comitè d’emergència ha decidit limitar les activitats als espais públics durant les properes hores. Així, s’ha optat per tancar totes les instal·lacions esportives a l’aire lliure aquesta tarda. També s’ha traslladat als centres educatius de la ciutat que realitzen activitats extraescolars a l’exterior que valorin la conveniència d’anul·lar-les en funció de l’evolució de la situació meteorològica. Paral·lelament, s’han col·locat cartells informatius a les places, parcs i zones verdes de la ciutat recomanant als ciutadans no fer ús d’aquests espais per evitar possibles riscos associats a la caiguda d’arbres.

El cos de la Policia Local de Rubí ha incrementat la dotació d’efectius aquesta tarda i nit per tal de poder canalitzar les incidències que es puguin produir durant les properes hores. El període de risc més elevat es preveu que sigui entre les 00.00 h i les 6.00 h. A partir de les 7.00 h del matí de divendres, quan el dia ja clareja, els operaris estaran a punt per poder intervenir en aquells punts on sigui necessari.

Des de l’Ajuntament es recomana a la població que, per a qualsevol incidència relacionada amb el temporal, truqui la Policia Local (092) o al telèfon d’emergències 112. El Consistori també aconsella seguir tota la informació sobre el fenomen a través de Ràdio Rubí, ja sigui al 99.7 FM o al web www.radiorubi.fm.

El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí es tornarà a reunir novament aquest divendres a les 6 h del matí, amb l’objectiu de valorar les incidències que s’hagin pogut generar durant la nit.

La darrera ventada, el 9 de desembre
El darrer episodi de forts vents es va produir el passat 9 de desembre. En aquella ocasió, les inclemències meteorològiques van causar importants danys a la ciutat. Per tal de pal·liar-los, l’Ajuntament va avançar l’inici de la neteja dels boscos municipals, un projecte inclòs al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 i que s’havia d’executar a principis d’aquest 2015.

Des d’aleshores s’ha fet molta feina en aquest sentit. Aquests treballs, que s’allargaran fins l’últim trimestre d’enguany, s’executen en un total de 150 hectàrees de boscos municipals de les urbanitzacions de Can Barceló, les Valls de Sant Muç, Ximelis, Can Solà, Castellnou, Vallès Park i Can Serrafosà.