Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí acompanya el sector comercial en les diferents fases de la desescalada El consistori agrupa tota la informació d’interès sobre la Covid-19 relacionada amb el comerç i l’hostaleria en un apartat específic del web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí acompanya el sector comercial en les diferents fases de la desescalada

El consistori agrupa tota la informació d’interès sobre la Covid-19 relacionada amb el comerç i l’hostaleria en un apartat específic del web municipal

La restauració obre en diferents fases.
La restauració obre en diferents fases

Rubí ha entrat aquest dilluns en la primera fase de la desescalada de la segona onada de la pandèmia de Covid-19. Tal com ja va passar durant la primera fase, el sector comercial i l’hostaleria aniran modificant les condicions en què poden oferir servei a mesura que la situació epidemiològica millori. L’Ajuntament de Rubí vol acompanyar aquests sectors comercials durant el procés i s’hi mantindrà en comunicació per assegurar en tot moment la correcta aplicació de la normativa.

En aquesta primera fase, en l’àmbit comercial, els centres comercials es mantenen tancats, però poden obrir les botigues de primera necessitat i aquells establiments amb accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30%. Els comerços al detall i els mercats no sedentaris tenen restringit l’aforament que han de mantenir en el 30 %. Els serveis amb contacte físic, com ara perruqueries i centres d’estètica, poden obrir amb cita prèvia individual i mesures de prevenció de contagis.

En l’àmbit de l'hostaleria i la restauració, els espais interiors tenen restringit l’aforament al 30%, han  de mantenir una distància mínima senyalitzada de dos metres entre taules o agrupacions de taules diferents i la ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres. Les terrasses també han de mantenir aquesta distància mínima senyalitzada de dos metres entre taules. El consum s'ha de realitzar sempre a la taula i s’ha limitat a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. També cal que les persones que comparteixen taula mantinguin una distància d’un metre si no pertanyen a la mateixa bombolla de convivència. A partir de les 21:30 h, els establiments només poden dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment.

Els espais exteriors han de tenir com a mínim 2 laterals oberts. Si no els tenen, no reuneixen els requisits de ventilació i se’ls considerarà espais interiors i, per tant, hauran d’aplicar la restricció del 30% de l’aforament i la prohibició de fumar.

Els comerciants i restauradors es poden informar de les mesures en vigor a través d’un apartat específic del web municipal.