Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea un directori en línia d’establiments de restauració amb servei a domicili o per emportar El recurs es pot consultar a www.rubi.cat/takeaway i és una mesura de suport al sector que s'ha vist forçat a tancar per contenir la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament crea un directori en línia d’establiments de restauració amb servei a domicili o per emportar

El recurs es pot consultar a www.rubi.cat/takeaway i és una mesura de suport al sector que s'ha vist forçat a tancar per contenir la Covid-19

Detall de la web municipal (foto: Ajuntament de Rubí).
Detall de la web municipal (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Comerç, ha creat un directori d'establiments de restauració locals que ofereixen servei a domicili o per emportar. El nou recurs es pot consultar al web municipal a www.rubi.cat/takeaway i recull gairebé 70 d’establiments agrupats segons el tipus d’oferta gastronòmica que proposen: mediterrània,  italiana, kebabs i asiàtica, americana o cafeteries. De cada establiment, l’usuari pot consultar l’adreça, el telèfon de contacte, la pàgina web, si en tenen, i el tipus de servei que ofereix ja sigui a domicili, per emportar o les dues coses. Els establiments que s’hi vulguin afegir o modificar les seves dades poden enviar un correu electrònic a comerc@ajrubi.cat.

La creació d'aquest directori és una de les mesures que el consistori posa en marxa per donar suport al sector que s'ha vist forçat a tancar per contenir la Covid-19. “Volem donar visibilitat als negocis dels nostres restauradors. Els bars i restaurants són uns dels sectors comercials més castigats en aquesta crisi sanitària i molts professionals continuen treballant de la manera que poden. Com a administració, cal que els hi donem suport amb totes les eines possibles. Vull animar a tothom a entrar al directori i a fer-ne ús”, diu l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La publicació del catàleg en línia anirà acompanyada d’una campanya de comunicació per fer-ne difusió.

A més, el Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera provisional la modificació de les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2021 que inclou la suspensió de la taxa de les terrasses. La proposta d’ordenances està marcada per l’actual situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i pretén dotar Rubí, de cara al proper any, dels ingressos necessaris per cobrir totes les necessitats del veïnat, dels comerços i de les empreses, tenint com a prioritat la protecció d’aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Així, se suspèn la Taxa per ocupació de la via pública pel que fa a taules i cadires del sector de la restauració i s’amplia al mercat setmanal no sedentari, amb l’objectiu d’acompanyar aquests sectors. Recordem que una enquesta elaborada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) situa la hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció com els sectors econòmics més colpejats durant l’estat d’alarma.