Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convida la ciutadania a una jornada lúdica al parc de la Pau i la Natura per gaudir de les recents millores fetes a l’espai Aquest dissabte al matí s’han programat diverses activitats esportives i una sessió d’etologia per a les persones propietàries de gossos, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament convida la ciutadania a una jornada lúdica al parc de la Pau i la Natura per gaudir de les recents millores fetes a l’espai

Aquest dissabte al matí s’han programat diverses activitats esportives i una sessió d’etologia per a les persones propietàries de gossos, entre d’altres

Tot l’àmbit del parc ha experimentat diverses millores recentment (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Tot l’àmbit del parc ha experimentat diverses millores recentment (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Recentment, l’Ajuntament ha dut a terme una àmplia renovació del parc de la Pau i la Natura. Per posar en valor les diferents actuacions executades, el Consistori ha organitzat una festa ciutadana aquest proper dissabte 7 de maig al matí. Tots els rubinencs i rubinenques estan convidats a participar en aquesta jornada, que tindrà lloc a diferents espais de l’àmbit del parc.

Bona part de les propostes que s’han organitzat són esportives. Així, de 10.15 a 13.00 h tindran lloc unes activitats de petanca i pràctiques de joc i tir, amb la col·laboració del Grup Petanca 25 de Setembre; de 10.15 a 11.30 h, el CEB Sant Jordi i del CF Juventud 25 de Septiembre habilitaran circuits i llançaments a cistella i a porteria; i d’11.45 a 12.45 h, DUET Rubí ha programat una Master Class de zumba i una sessió de Body Combat i de Duet Campi Body Balance.

Paral·lelament, a l’àrea d’esbarjo per a gossos, de 10.00 a 12.00 h, tindrà lloc una activitat canina amb professionals de l’etologia.

Els i les participants a les activitats esportives rebran una peça de fruita cedida pels paradistes del Mercat Municipal. A més, es repartiran plantes de la Font del Ferro.

 

Actuacions de millora

Una de les actuacions que s’han executat per adequar el parc de la Pau i la Natura, emmarcada en el Pla d’arbrat 2021-2022, ha consistit en la plantació d’una norantena de nous exemplars, trencant la plantació mono específica i afavorint la biodiversitat d’espècies, enriquint-ho amb noves textures de fulles i capçades diferents. Entre les espècies que s’han plantat destaquen les koelreutèries i els salzes, que apareixen d’un extrem a l’altre, integrats amb els pollancres existents; així com aurons, morera de paper, freixes i sòfores, que estan concentrats cadascun en una zona del parc, també combinats amb els pollancres existents.

D’altra banda, s’han fet diverses actuacions al camí. Tenint en compte que la pendent entre el tram de la pista de bàsquet i el pas de vianants del carrer d’Edison no era adequada per un sender de sauló, s’ha optat per construir una rampa de formigó sobre una base de tot-ú. Aquesta rampa ha permès ordenar els accessos de la cantonada del parc en direcció a la zona de jocs infantils i el camí de sauló, a més de facilitar la pujada i delimitar la zona de pas de forma diferenciada al prat d’herba existent.

El Consistori també ha arranjat la pista esportiva, que es va pintar fa uns mesos.

Paral·lelament, s’ha adequat la zona d’esbarjo per a gossos: s’ha instal·lat una font fora del recinte i s’han col·locat nous bancs, a banda de plantar diversos arbres.

I, per últim, s’ha optimitzat la il·luminació de la zona. A la pista, s’han col·locat 4 columnes de 10 metres d’alçada amb 2 projectors led a cada columna de 500 W cadascun. Aquest nou enllumenat disposa de telegestió per controlar l’encesa i l’apagada en funció de l’ús de l’espai. En el cas de la zona d’esbarjo per a gossos, s’han instal·lat 2 columnes de 10 metres d’alçada amb 2 projectors led a cada columna de 80 W cadascun. I al camí, s’han disposat 7 columnes de 5 metres d’alçada i llumeneres led de 50 W de potència, així com una llumenera led en una columna ja existent. Aquesta actuació, que ha permès instal·lar 4,72 kWh, ha tingut un cost de 61.900 euros.

Totes aquestes actuacions han tingut un cost d’uns 120.700 euros.

Objectius de Desenvolupament sostenible