Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania podrà fer propostes per arranjar l’entorn de la font de Can Moritz La reunió informativa i participativa tindrà lloc el dimecres 20 de setembre a l’Edifici Ressò https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania podrà fer propostes per arranjar l’entorn de la font de Can Moritz

La reunió informativa i participativa tindrà lloc el dimecres 20 de setembre a l’Edifici Ressò

L’objectiu de la sessió és conèixer les propostes de la ciutadania en relació a la recuperació de la font.
L’objectiu de la sessió és conèixer les propostes de la ciutadania en relació a la recuperació de la font

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració del centre de recerca Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), està impulsant la recuperació de la font de Can Moritz, situada al torrent de Can Matarí (Castellnou). Amb la voluntat de recollir les propostes de la ciutadania en relació a la rehabilitació de l’entorn de la font, el proper dimecres 20 de setembre ISGlobal ha convocat una sessió informativa i participativa, durant la qual també s’explicarà la feina que estan duent a terme els estudiants del màster.

Aquesta font té un especial interès arquitectònic i patrimonial. Va ser construïda l’any 1922 per la família de Louis Moritz, fundador de l'empresa de cerveses Moritz, que disposava d’una casa d’estiueig a la zona. Amb el pas del temps, la construcció havia quedat amagada sota la vegetació del torrent de Can Matarí. Va ser arran dels treballs de neteja de boscos, duts a terme entre finals de 2014 i 2015, que la font va quedar al descobert.

L’objectiu del projecte és restaurar la font però també el seu entorn, col·locar senyalització indicativa i informativa i fer-la accessible tant per poder desenvolupar tota una sèrie d’activitats al seu voltant (xarxa d’itineraris, fontades, sortides escolars, etc.) com per a ús del veïnat de les zones més pròximes a la font.

El projecte de restauració té el suport econòmic del projecte europeu BlueHealth, en el qual hi participen vuit centres de recerca i institucions relacionats amb la salut ─entre ells ISGlobal─ de set països europeus. L'objectiu d’aquest projecte és entendre millor les relacions entre l'exposició als espais blaus (mars, rius, llacs, fonts, etc.) i la salut i el benestar i avaluar i quantificar els impactes en la salut pública d’intervencions en aquests espais. En aquest sentit, ISGlobal proposa als rubinencs i rubinenques que participin en aquest qüestionari i facin les seves aportacions. Entre els participants se sortejaran vals d’Amazon per valor de 50 € cadascun.

La reunió per conèixer més detalls del projecte de restauració de la font i plantejar propostes tindrà lloc el proper 20 de setembre a l’Edifici Ressò (av. Can Tapis, 91) a partir de les 18.30 h.