Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convida la ciutadania a col·laborar en les campanyes de recollida de joguines a benefici d’ASAV i de l'Associació Compartir Jocs de taula, trencaclosques, contes, jocs de construcció i altres elements es poden portar a la Deixalleria fins al 20 de desembre (ASAV) i els dies 5 i 10 de desembre a la pl. Catalunya (Associació Compartir) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament convida la ciutadania a col·laborar en les campanyes de recollida de joguines a benefici d’ASAV i de l'Associació Compartir

Jocs de taula, trencaclosques, contes, jocs de construcció i altres elements es poden portar a la Deixalleria fins al 20 de desembre (ASAV) i els dies 5 i 10 de desembre a la pl. Catalunya (Associació Compartir)

Les joguines en bon estat que la ciutadania porta a la Deixalleria es destinen a aquesta campanya solidària (foto: Ajuntament).
Les joguines en bon estat que la ciutadania porta a la Deixalleria es destinen a aquesta campanya solidària (foto: Ajuntament)

En el marc de la campanya Encara podem donar molt de joc!, l’Ajuntament promou durant tot l’any la reutilització de joguines que encara estan en bon estat i que els rubinencs i rubinenques ja no en fan ús. El material que es recopila a la Deixalleria Municipal es destina a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), que posteriorment lliura a aquelles famílies amb infants i que tenen pocs recursos. Ara, coincidint amb l’època nadalenca, el consistori dona un impuls a aquesta iniciativa i per això demana la col·laboració de la ciutadania.

Les joguines que es poden aportar a aquesta campanya solidària han d’estar en bon estat, no ser bèl·liques ni sexistes. Jocs de construcció, trencaclosques, bicicletes i patinets, instruments musicals, ninots, contes i jocs de taula en són alguns exemples. Tots aquests objectes s’han de portar a la Deixalleria Municipal, ja sigui a la de Cova Solera o a les diferents parades de la deixalleria mòbil, fins al 20 de desembre, moment en què ASAV recollirà el material i prepararà els lots per als infants.

Amb aquesta acció no només es col·labora en una causa solidària, sinó que, a més, s’evita la generació de residus, donant un segon ús a les joguines. Justament el concepte de prevenció de residus és cabdal per a l’Ajuntament, que recentment ha declarat, per unanimitat al Ple, l’emergència climàtica.

Coincidint amb La Gran Acció, l’acte central de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el dissabte 16 de novembre es va muntar una parada a la plaça Doctor Guardiet per recollir joguines de segona mà. En total, se’n van reunir 300 quilos, que se sumen al centenar que l’Ajuntament ja va lliurar a ASAV al setembre.

Cal recordar que aquelles joguines trencades o en mal estat també s’han de dipositar a la Deixalleria Municipal, on fan el tractament adequat d’aquest tipus de residus.

El PTT també recull joguines
L’alumnat del Pla de Transició al Treball de Rubí del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, inclòs al Programa de Formació i Inserció, també promou una recollida de joguines, en aquest cas destinades a l’Associació Compartir-Grup Social Marista.

L’acció solidària tindrà lloc els dies 5 i 10 de desembre a la plaça Catalunya. Les persones que vulguin donar alguna joguina en bon estat la podran portar durant aquests dies a la parada habilitada, entre les 10 del matí i la 1 del migdia.