Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convertirà un tram del carrer García Lorca en una via de plataforma única per millorar-ne l’accessibilitat Aquest dilluns han començat uns treballs previs a la xarxa d’abastament d’aigua, que afecten a la mobilitat de la zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament convertirà un tram del carrer García Lorca en una via de plataforma única per millorar-ne l’accessibilitat

Aquest dilluns han començat uns treballs previs a la xarxa d’abastament d’aigua, que afecten a la mobilitat de la zona

Les obres a la xarxa d’abastament d’aigua ja s’han iniciat (foto: Ajuntament).
Les obres a la xarxa d’abastament d’aigua ja s’han iniciat (foto: Ajuntament)

L’Ajuntament de Rubí durà a terme a mitjans d’octubre les obres de reurbanització del carrer García Lorca entre el carrer General Prim i el passeig del Ferrocarril per tal de millorar-ne les seves condicions actuals d’accessibilitat i mobilitat. Abans que s’iniciïn aquests treballs, que tenen una durada prevista d’uns tres mesos, Sorea renovarà la xarxa d’abastament d’aigua. Aquesta actuació prèvia, amb una durada estimada de dues setmanes, ha arrencat aquest dilluns i comporta afectacions viàries.

Les obres de reurbanització del carrer Federico García Lorca, incloses al Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS), consistiran en convertir el tram d’aquest carrer entre el c. General Prim i el passeig del Ferrocarril en una zona de plataforma única amb prioritat pels vianants, millorant-ne l’accessibilitat. En aquest sentit, també es marcaran bandes per a invidents als passos de vianants i les voreres tindran amplades suficients i estaran lliures d’obstacles, entre d’altres.

Paral·lelament, s’instal·larà nou enllumenat amb làmpades LED, amb una major potència respecte l’actual. També es col·locaran noves papereres al costat dels passos de vianants i es renovarà tant la senyalització horitzontal com la vertical.

Les obres les realitzarà l’empresa Cic3 – Catalana d’Inversió i Construcció Tres per un import de 127.094,82 euros. L’execució d’aquesta actuació comportarà afectacions de mobilitat. Mentre durin els treballs, el tram del c. García Lorca entre c. General Prim i ps. Ferrocarril estarà tallat al trànsit i el veïnat no podrà accedir als seus aparcaments. En canvi, la cruïlla amb el c. Abat Escarré quedarà oberta a la circulació.

Millores a la xarxa d'abastament d'aigua
Prèviament a les obres d’urbanització del carrer García Lorca, el servei de Cicle de l’Aigua, a través de Sorea ─l’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua potable─, renova la xarxa d’abastament d’aquesta via, entre els carrers General Prim i Abat Escarré.

Aquesta intervenció s’ha iniciat aquest dilluns i tindrà una durada de dues setmanes. Durant l’execució d’aquests treballs, es tallarà el trànsit al c. García Lorca entre els carrers Prim i Abat Escarré, permetent l’accés del veïnat als seus pàrquings. Puntualment serà necessari tallar el c. Abat Escarré.