Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament completa les obres de millora previstes a l’entorn del Mercat Municipal Properament, el consistori rubinenc iniciarà dues actuacions als carrers Magallanes i Bartrina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament completa les obres de millora previstes a l’entorn del Mercat Municipal

Properament, el consistori rubinenc iniciarà dues actuacions als carrers Magallanes i Bartrina

Zona afectada del carrer de Magallanes.
Zona afectada del carrer de Magallanes

L’Ajuntament de Rubí està realitzant tot un seguit d’obres a l’entorn del Mercat Municipal amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat de diversos carrers d’aquesta zona. Un cop iniciats els treballs d’adequació dels carrers Cervantes ─entre García Lorca i Joan Maragall─, Cal Gerrer ─entre Cervantes i Magí Raméntol─ i Joan Maragall ─entre el c. Cervantes i la pl. Agricultura─, properament serà el torn dels carrers Magallanes ─entre els carrers Magí Raméntol i Torres Oriol─ i Bartrina ─entre el c. Lluís Ribas i la pl. Sindicats─. D’aquesta manera, es completaran les actuacions de millora previstes als carrers adjacents al Mercat.

Pel que fa al c. Magallanes, les obres s’iniciaran aquest dilluns, 4 de juliol, i està previst que tinguin una durada d’uns dos mesos i mig. Els treballs se centraran en ampliar i millorar aquells trams de voreres que estiguni malmesos i en configurar un creuament en forma d’orella ─on la vorera recull la banda d’aparcament i disposa un gual de vianants, fet que permet oferir una major visibilitat a les persones que van a peu i, per tant, fer la seva circulació més segura─ a la intersecció entre els carrers Magallanes, Lluís Ribas i el passatge Llobateras. L’empresa Hidraulica y Obras serà l’encarregada de dur a terme aquests treballs, que compten amb un pressupost de 55.126,80 euros.

Durant l’execució d’aquesta actuació es podran produir talls de trànsit puntuals, així com l’eliminació temporal de les places d’estacionament. La parada de Magallanes de l’autobús urbà es desplaçarà de forma provisional a la parada anterior, és a dir, la situada a carrer de Calderón, a uns 120 metres de distància. Les línies L2 i L4 són les que es veuran afectades per aquest canvi.

En el cas del c. Bartrina, el consistori vol ampliar les voreres d’aquesta via per fer-les més transitables pels vianants, suprimint les barreres arquitectòniques existents i, com en el cas anterior, configurar creuaments en forma d’orella. També es plantarà nou arbrat a una major distància de les façanes per minimitzar el seu impacte sobre les edificacions i per evitar que les arrels aixequin el paviment de les voreres. Aquesta actuació, que executarà l’empresa Fertres SL, compta amb un pressupost de 117.967,87 euros. Paral·lelament, SOREA ─l’empresa gestora de la xarxa de sanejament municipal─ també executarà millores a la xarxa d’abastament d’aigua i renovarà diferents escomeses i embornals d’aquest carrer. El cost d’aquesta actuació ascendeix a 100.094,93 euros. Les obres és pervist que s’iniciïn durant el tercer trimestre d’aquest any, un cop hagin finalitzat els treballs al c. Cal Gerrer, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions de trànsit que comportarien totes dues actuacions alhora. Les obres al c. Bartrina es preveu que s’allarguin fins a finals d’any.

Mentre s’executin aquestes obres s’eliminaran, de forma temporal i per fases, diverses places d’estacionament. També es podran produir talls de trànsit puntuals.

Tant en el cas dels treballs al c. Magallanes com en el del c. Bartrina, els contenidors de recollida d’escombraries aniran canviant d’ubicació de forma provisional en funció de l’evolució de les obres.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis Territorials, Maria Mas, ja van explicar totes aquestes actuacions als veïns i comerciants d’aquesta zona de la ciutat el mes d’abril, en una reunió que va tenir lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.