Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comparteix la seva guia sobre benestar animal amb altres municipis de la província Diversos consistoris s’han interessat per aquest recurs editat per la corporació rubinenca, que ofereix consells per tenir cura dels gossos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament comparteix la seva guia sobre benestar animal amb altres municipis de la província

Diversos consistoris s’han interessat per aquest recurs editat per la corporació rubinenca, que ofereix consells per tenir cura dels gossos

Imatge de la portada de la guia (foto: Ajuntament).
Imatge de la portada de la guia (foto: Ajuntament)

L’Ajuntament de Rubí ha posat a disposició dels municipis de la província de Barcelona la Guia per tenir cura del teu gos, un material que el Consistori va editar el 2018 per fomentar bones pràctiques que contribueixin al benestar animal. Aquest recurs s’adreça als propietaris de gossos i els ofereix tant informació sobre les necessitats que tenen les seves mascotes com consells per a una bona educació canina.

Entre d’altres, s’exposen les cures veterinàries que requereixen els gossos, la importància d’identificar-los, censar-los i esterilitzar-los, així com els hàbits d’higiene que cal que segueixin. La guia també repassa diferents aspectes de l’educació canina, exposa les necessitats que tenen els animals (el seu descans i alimentació, el contacte social i l’exercici físic...) i ofereix consells per educar en positiu.

Aquesta publicació, elaborada en col·laboració amb etòlegs d’Etholink, es va distribuir en format imprès entre les persones propietàries de gossos que van participar als tallers d’educació canina promoguts per l’Ajuntament, després d’haver inscrit la seva mascota al cens municipal. Aquest recurs també està disponible online, a www.rubi.cat.

Ara, l’Ajuntament ha difós aquesta guia a través del fòrum Salut pública local en xarxa de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que altres consistoris puguin utilitzar aquest material.