Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament col·labora en l’organització de la 3a Cursa solidària Col·legi Balmes contra el càncer infantil Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament col·labora en l’organització de la 3a Cursa solidària Col·legi Balmes contra el càncer infantil

Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu

D’esquerra a dreta: Juan López, Rosa Maria Solvas, Ana María Martínez i Cèsar Obea, acompanyats d’infants del centre educatiu (foto: Localpres).
D’esquerra a dreta: Juan López, Rosa Maria Solvas, Ana María Martínez i Cèsar Obea, acompanyats d’infants del centre educatiu (foto: Localpres)

El proper 21 de maig tindrà lloc la 3a Cursa solidària Col·legi Balmes, organitzada per l’AMPA d’aquest centre educatiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí. La competició, que porta per lema Correm tots junts contra el càncer infantil, es disputarà a les pistes d’atletisme de Can Rosés. Els diners que es recaptin tant amb les inscripcions com amb els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat que amb l’organització d’aquesta activitat, el Col·legi Balmes posa de manifest la seva voluntat d’ajudar els infants, en aquest cas els nens i nenes malalts de càncer. Una sensibilitat compartida per l’Ajuntament. I és que, com ha recordat la primera edil, des del passat mes de novembre Rubí disposa del segell Ciutat Amiga de la Infància que atorga el Comitè Espanyol d’UNICEF. “Em fa sentir molt orgullosa poder vendre Rubí, fora dels seus límits, com a Ciutat amiga de la Infància. I el que feu aquí, en aquesta escola, és una de les raons per les quals podeu dir que contribuïu a que això sigui així”.

Per la seva banda, la directora del Col·legi Balmes, Rosa Maria Solvas, ha agraït la implicació tant de l’Ajuntament com de la resta d’entitats i patrocinadors que col·laboren a la cursa i ha parlat de l’objectiu que té aquesta iniciativa a llarg termini: “A banda de ser un projecte necessari i maco per la ciutat, intentem que vagi calant entre els més petits, perquè quan aquests nens i nenes siguin grans tinguin molt clar que s’ha de funcionar d’aquesta manera”.

César Obea, membre de l’AMPA del Col·legi Balmes, també ha agraït el suport del consistori: “Ens encoratja tenir el suport de l’Ajuntament. Intentarem recollir el màxim de diners per l’Hospital Sant Joan de Déu”.

La cursa consta d’un recorregut de 5 quilòmetres per les pistes d’atletisme i el circuit de cros de Can Rosés. També s’han establert itineraris més curts en el cas de les categories infantils. Enguany, novament, es durà a terme la cursa Superpeques per a nens i nenes d’entre 1 i 3 anys.

Martínez, Solvas i Obea han animat la ciutadania a participar a la cursa o bé a fer una aportació a través del dorsal solidari.

Inscripcions
Les inscripcions tenen un preu de 5 euros, excepte les curses infantils, que són gratuïtes. Per poder participar, cal fer l’ingrés al número de compte de La Caixa ES16 2100 5665 3802 0013 3861 i enviar un correu electrònic a l’adreça  indicant el nom i cognoms de l’atleta i altra informació opcional, com ara l’edat, la localitat de residència i si es participa a la competició a nivell individual o com a part d’algun col·lectiu o equip.

Paral·lelament, l’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb aquesta iniciativa però que, en canvi, no volen córrer. L’ingrés, d’import lliure, s’ha de fer al mateix número de compte. El dia de la cursa es podrà recollir el dorsal “0” per lluir-lo durant la competició. Tots els beneficis ─l’any passat, en el marc de la 2a edició, es van recollir uns 3.000 euros─ es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu, un centre de referència per a l’assistència pediàtrica i obstètrico-ginecològica, d'alta especialització i tecnologia.

La 3a Cursa solidària Col·legi Balmes s’iniciarà a les 9 h del matí amb la recollida de dorsals. A les 10.30 h tindrà lloc la cursa de 5 km per als adults i a les 12 h s’iniciaran les diferents carreres infantils.