Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament celebra que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona hagi aprovat el Pla especial d’extractives de Rubí Serà el primer municipi de Catalunya a tenir un pla que regula i limita les activitats als abocadors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament celebra que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona hagi aprovat el Pla especial d’extractives de Rubí

Serà el primer municipi de Catalunya a tenir un pla que regula i limita les activitats als abocadors

Imatge d’arxiu de Can Balasc.
Imatge d’arxiu de Can Balasc

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat avui finalment el Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració que detalla les circumstàncies específiques del règim de limitacions i restriccions per a les activitats de dipòsits de residus. Rubí es converteix així en el primer i únic municipi de tot Catalunya que aprova un pla d’aquestes característiques. “Estem molt contents que el pla s’hagi aprovat d’una vegada per totes”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, que ha volgut posar en valor la feina feta des del consistori, de la mà de la Plataforma Rubí sense abocadors, per aconseguir blindar que a Rubí no hi hagi cap més abocador.

El text ha pogut entrar en l’ordre del dia de la Comissió Territorial després que el passat 7 de desembre es realitzés un ple extraordinari amb un únic punt a debat per tal d’aprovar el text refós del Pla especial per adequar-lo a les noves peticions fetes pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat. “Per fi hem aconseguit frenar l’obertura de noves instal·lacions perquè fa temps que la ciutat ha esgotat la seva capacitat d’assumir més dipòsits”, ha manifestat Martínez, que ha advertit que l’Ajuntament vetllarà perquè “s’apliqui i es compleixi fins la última coma d’aquest pla”.

El text, ha explicat Martínez, impedirà que Can Balasc també serveixi com a abocador municipal, tot i que l’empresa té una llicència que permet que l’empresa dugui a terme una activitat parcial de dipòsit. Amb l’aprovació del Pla especial d’Extractives, Can Balasc haurà d’adequar-se a les prescripcions que digui el text.

L’agost de 2015, l’Agència de Residus de Catalunya va iniciar un expedient contra l’empresa propietària de Can Balasc i Can Carreras, per sobrepassar el límit de tones de residus abocades permeses, i com a mesura cautelar, es va suspendre l’entrada de residus a l’abocador Can Carreras.