Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament busca solucions per a l’aparcament del CEM 25 de Setembre Des del consistori s’està treballant perquè el servei continuï operatiu després que l’empresa concessionària hagi anunciat la seva liquidació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament busca solucions per a l’aparcament del CEM 25 de Setembre

Des del consistori s’està treballant perquè el servei continuï operatiu després que l’empresa concessionària hagi anunciat la seva liquidació

El pàrquing ocupa les plantes subterrànies del Duet Sports (foto: Ajuntament de Rubí).
El pàrquing ocupa les plantes subterrànies del Duet Sports (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament està treballant per trobar solucions viables que garanteixin la continuïtat de l’aparcament del Centre Esportiu Municipal 25 de Setembre – Duet Sports després que l’empresa concessionària d’aquest servei, Par-Mer Aparcamientos y Mercados, hagi anunciat la seva propera liquidació.

Des que la societat va informar que estava en concurs de creditors, el 2018, diversos serveis municipals han estat estudiant possibles opcions perquè el pàrquing de Duet Sports pogués seguir prestant el servei de places de lloguer i de rotació. Després de diverses converses amb l’empresa i l’entitat bancària implicada, aquest mes de juliol es va decidir resoldre la concessió i iniciar el procés per a una nova licitació per a la gestió de l’aparcament. El passat 2 d’agost, però, Par-Mer Aparcamientos y Mercados va notificar per sorpresa que ja havia sol·licitat al Jutjat Mercantil de Barcelona l’obertura de la fase de liquidació del concurs i, per tant, el seu pròxim tancament. D’aquesta manera, el cessament de l’explotació del pàrquing de Duet Sports ha quedat fixat per al 30 de setembre de 2019.

Par-Mer Aparcamientos y Mercados té una concessió de 50 anys, vigent des de 2006, per a la gestió de l’aparcament del CEM 25 de Setembre. El pàrquing, que funciona les 24 hores, compta amb un total de 195 places i 22 trasters distribuïts en dues plantes. Actualment, 92 places estan llogades al veïnat mentre que la resta es destinen a rotació, principalment a les persones usuàries del centre esportiu. Pel que fa als trasters, tots estan llogats en aquests moments. L’empresa concessionària ja ha comunicat als seus ocupants que han de desallotjar els seus aparcaments i trasters abans del 27 de setembre.

Els serveis tècnics estan buscant solucions a aquesta situació i confiem que puguem trobar una sortida satisfactòria per a tota la ciutadania afectada. Evidentment, aquesta instal·lació és un element important dins el mapa d’aparcament de la ciutat i la nostra voluntat és que no quedi inoperativa”, ha conclòs el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz.