Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament arranja la font dels Alous i el seu entorn amb l’objectiu de millorar aquesta zona a nivell paisatgístic Els treballs, que compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tenen una durada prevista d’un mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament arranja la font dels Alous i el seu entorn amb l’objectiu de millorar aquesta zona a nivell paisatgístic

Els treballs, que compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tenen una durada prevista d’un mes

Imatge virtual de l’aspecte que presentarà la font un cop arranjada.
Imatge virtual de l’aspecte que presentarà la font un cop arranjada

L’Ajuntament de Rubí inicia la setmana vinent les obres de rehabilitació de la font dels Alous i els seus voltants. Amb aquesta actuació, que té una durada prevista d’un mes, el consistori pretén dur a terme una millora paisatgística d’aquest entorn natural.

Els treballs consisteixen en realitzar una esbrossada de la vegetació arbustiva, fer un tractament de la massa arbrada i eliminar les restes vegetals i les espècies invasores. També es durà a terme una sembra de barreja d’espècies gespitoses d’ombra i la plantació de tot un seguit d’espècies vegetals per adequar l’entorn de la font a nivell paisatgístic. Concretament, es plantaran 6 lledoners, 3 freixes de fulla petita, 5 alocs, 5 saücs, 36 càrex pèndul, 12 agapantus, 24 cues de cavall, 16 bogues de fulla ampla i 24 joncs.

Paral·lelament, es construirà un dipòsit captador d’aigua i s’habilitarà un abeurador pels animals ─l’aigua d’aquesta font no és apta per al consum humà─. També es consolidarà el terreny de l’entorn immediat de la font mitjançant uns blocs de pedra d’escullera que s’intercalaran amb el terreny  natural revegetat. Per últim, es col·locaran diversos bancs de pedra per adequar l’espai.

Les tasques, que compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, han estat adjudicades a l’empresa Parcs i Jardins Catalunya, SL per un import de 20.975,26 euros.