Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia l’horari del Cementiri per afavorir una afluència de gent més escalonada de cara a Tots Sants Entre els dies 24 d’octubre i 1 de novembre, la instal·lació estarà oberta de manera ininterrompuda de 9 a 18 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia l’horari del Cementiri per afavorir una afluència de gent més escalonada de cara a Tots Sants

Entre els dies 24 d’octubre i 1 de novembre, la instal·lació estarà oberta de manera ininterrompuda de 9 a 18 h

Aquests dies, s’espera una àmplia afluència de gent al Cementiri (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Aquests dies, s’espera una àmplia afluència de gent al Cementiri (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, el Cementiri municipal de Rubí ampliarà l’horari d’obertura entre els dies 24 d’octubre i 1 de novembre. Durant aquest període, les persones interessades en visitar la instal·lació hi podran accedir des de les 9 h del matí i fins a les 18 h de la tarda. En època de pandèmia per Covid-19, es recomana a la ciutadania que opti per anar al Cementiri els dies previs o posteriors al diumenge 1 de novembre, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions aquell dia.

L’Ajuntament ha adoptat tot un seguit de mesures per contenir l'augment de contagis de Covid-19. L’aforament serà limitat ─la Generalitat ha decretat que no pot superar el 50%─ i es controlarà l’accés al recinte, amb la voluntat d’evitar una elevada concentració de persones alhora. A més, s’habilitaran unes marques a terra per indicar els sentits de circulació als diferents carrers del Cementiri per tal que es pugui mantenir la distància de seguretat interpersonal de 2 metres i es col·locarà una tanca a la porta principal per diferenciar el carril d’entrada i el de sortida.

Un equip de neteja desinfectarà el terra un cop al dia, mentre que els espais comuns (baranes, passamans, eines mòbils...) s’aniran desinfectat durant tota la jornada. Les sepultures, al no tractar-se d’elements comuns, cal que les netegin les seves respectives famílies.

Els banys estaran tancats, ja que se’n desaconsella el seu ús. No obstant, si alguna persona necessita fer-los servir, podrà demanar la clau al personal del Cementiri. Els banys es desinfectaran després de cada ús, a banda de les neteges habituals programades.

L’ús de mascareta serà obligatori i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i a diferents punts del recinte. Estarà prohibit menjar i veure dins de la instal·lació. 

Enguany, el mossèn de la parròquia de Sant Pere no oferirà la pregària pels difunts amb motiu de Tots Sants.