Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia i reforça l’estructura del pont del carrer de Sant Joan Les obres, que és previst que tinguin una durada aproximada de sis mesos, comportaran diferents afectacions viàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament amplia i reforça l’estructura del pont del carrer de Sant Joan

Les obres, que és previst que tinguin una durada aproximada de sis mesos, comportaran diferents afectacions viàries

Durant la primera fase de les obres es col•locaran unes proteccions a banda i banda del pont (foto: Ajuntament).
Durant la primera fase de les obres es col•locaran unes proteccions a banda i banda del pont (foto: Ajuntament)

A principis de novembre és previst que arrenqui el projecte de reforç estructural i ampliació del pont del carrer Sant Joan. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions, comportarà una millora de la mobilitat en aquesta via, especialment utilitzada per la ciutadania que viu a les urbanitzacions i vol accedir al centre de la ciutat. Les obres s’allargaran uns sis mesos, durant els quals hi haurà afectacions de trànsit.

Els treballs consistiran a eixamplar la vorera sud fins a uns tres metres d’amplada aproximadament, amb la introducció de bancs i jardineres, així com millorar i ampliar la vorera nord. La calçada del pont farà uns sis metres d’amplada i tindrà doble carril de circulació. El pont disposarà d’un nou enllumenat, s’instal·laran noves baranes, es traslladarà la canalització de la xarxa de gas afectada per les obres i es durà a terme una reparació superficial del pont.

Les obres les executarà l’empresa Composan y Servicios SA per un import de 302.717,86 euros.

Actuació dividida en tres fases

Fase 1
Entre els dies 4 i 17 de novembre es col·locaran les proteccions de seguretat als laterals del pont per protegir tant la C-1413 com el passeig de la Riera i la riera de Rubí durant l’execució de les obres.

Les proteccions vinculades al passeig de la Riera es realitzaran en horari diürn i serà necessari tallar un carril d’aquest passeig per ubicar-hi la grua. Malgrat això, la circulació quedarà garantida, ja que es donarà pas alternatiu.

Les tasques per col·locar les proteccions vinculades a la C-1413 es realitzaran en cap de setmana. Tot i així, és possible que també s’hagi de treballar alguna altra jornada, en aquest cas en horari nocturn (entre les 22 i les 5 h). Tot i que aquests treballs afectaran el carril en sentit nord de la carretera C-1413, es garantirà la circulació viària pel lateral de la comarcal. Els vehicles amb un gàlib superior a 3,8 metres es desviraran per la rotonda de Cova Solera cap al polígon o cap al carrer d’Edison – avinguda de l’Estatut.

Fase 2
Aquesta fase és previst que arrenqui el 18 de novembre, moment a partir del qual el pont estarà tallat al pas de vehicles. En canvi, es garantirà en tot moment un pas accessible pels vianants.

Prèviament, s’haurà col·locat la senyalització provisional de desviaments de trànsit per informar els conductors i conductores dels talls plantejats i dels itineraris alternatius habilitats durant les obres, que es plantegen per la C-1413, el pont de La Llana i el pont de Cova Solera.

Les línies 3 i 7 de RubíBus també estaran afectades per aquest tall. A partir de la parada de Can Fatjó ─a l’avinguda de Castellbisbal─, els autobusos es desviaran per l’avinguda de Can Fatjó, el carrer de Platí, el carrer de Luxemburg, l'avinguda de Cova Solera i arribaran fins a la parada d’Estació – Rubí+D, on recuperaran el recorregut normal. Les parades que quedaran anul·lades durant les obres són les següents: quedaran totalment anul·lades les parades Topazi i Sant Joan (ubicada al propi c. Sant Joan i on únicament paren les línies 3 i 7). La parada Sant Joan situada al c. Santa Llúcia, on paren les línies 1, 5 i 6, no està afectada per aquests treballs. La parada Espoz i Mina estarà anul·lada per les línies 3 i 7, però hi continuaran fent parada les línies 1, 5 i 6.

Fase 3
Un mes abans de la finalització de les obres es realitzaran les tasques de reparació superficial del pont i es desmuntaran les proteccions. A mesura que avancin els treballs es podrà concretar la data d’inici d’aquesta tercera fase i les afectacions de mobilitat que pugui comportar.