Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acompanya l’Associació de la Gent Gran de Rubí en el tradicional homenatge als i les membres de l’entitat Els rubinencs Isabel Gallart Alcazar i Miquel Brocal Portero han estat reconeguts per la seva trajectòria vital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament acompanya l’Associació de la Gent Gran de Rubí en el tradicional homenatge als i les membres de l’entitat

Els rubinencs Isabel Gallart Alcazar i Miquel Brocal Portero han estat reconeguts per la seva trajectòria vital

La regidora de Gent Gran Activa, lliurant els reconeixements municipals als dos homenatjats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La regidora de Gent Gran Activa, lliurant els reconeixements municipals als dos homenatjats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Les regidores del servei de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, i de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, han assistit aquest dimecres a l’acte d’homenatge a la gent gran que ha organitzat l’Associació de la Gent Gran de Rubí al Casal Cívic del carrer de Magallanes. Isabel Gallart Alcazar i Miquel Brocal Portero han rebut un reconeixement per la seva trajectòria vital.

Isabel Gallart Alcazar ha estat secretària de presidència de l’associació durant més de 20 anys. El seu marit, Miquel Brocal Portero, ha exercit de vocal de Cultura durant més d’una dècada, encarregant-se especialment de l’arxiu de la biblioteca del Casal. Tots dos s’han distingit per la seva dedicació voluntària a l’Associació de la Gent Gran de Rubí.

Des del 2019, Rubí forma part de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu de generar entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable. “La gent gran és una prioritat per nosaltres. Per això desenvolupem polítiques adreçades específicament a aquest col·lectiu i emparades en el Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022”, ha explicat la regidora del servei de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez. Aquest document planifica les polítiques d’envelliment actiu i saludable durant aquest període amb l’objectiu de poder respondre a les necessitats d’aquest col·lectiu ─que representa el 16% de la població rubinenca─ de manera anticipada. Aquesta planificació s’ha fet al voltant de quatre grans eixos estratègics: participació social i cívica; serveis socials i de salut i relacions d’ajuda mútua; mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics; i comunicació i informació. 

L’homenatge, al qual hi ha assistit unes 120 persones, ha comptat amb l’actuació de la coral Josep Rusiñol de l’entitat, dirigida per Jordi Boltes, que també ha acompanyat la seva filla, Helena Boltes, en una interpretació de piano i flauta.

A banda de les regidores, a l’acte també hi han assistit Francesc Molina Núñez, subdirector general d’equipaments cívics i activitats de la Generalitat de Catalunya; Rafael Rusiñol, president de l’Associació de la Gent Gran de Rubí; Jordi Canals, vicepresident de l’entitat; Esther Vázquez, responsable del Casal Cívic; Albert Bové, soci de l’associació i presentador habitual dels actes que realitza l’entitat; així com usuaris i usuàries del centre.

Imatges relacionades

L'homenatge ha tingut lloc al Casal Cívic del carrer de Magallanes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
L'homenatge ha tingut lloc al Casal Cívic del carrer de Magallanes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)