Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agència Catalana de l’Aigua neteja diversos torrents de la ciutat malmesos pel temporal Glòria Els treballs, executats sota la supervisió del Consistori rubinenc, han permès desbrossar els torrent de Can Serra i de Tallafigueres, entre d’altres. En alguns d’aquests espais, s’hi plantaran roures, alzines i plantació de ribera. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Agència Catalana de l’Aigua neteja diversos torrents de la ciutat malmesos pel temporal Glòria

Els treballs, executats sota la supervisió del Consistori rubinenc, han permès desbrossar els torrent de Can Serra i de Tallafigueres, entre d’altres. En alguns d’aquests espais, s’hi plantaran roures, alzines i plantació de ribera.

Els treballs han consistit, entre d’altres, en la retirada de troncs (foto: Ajuntament de Rubí ).
Els treballs han consistit, entre d’altres, en la retirada de troncs (foto: Ajuntament de Rubí )

Durant les darreres setmanes, s’han dut a terme treballs de neteja a diferents torrents de la ciutat, malmesos arran del temporal Glòria i dels aiguats de finals de novembre. Les tasques les han executat diverses empreses forestals contractades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), sota la supervisió del servei de Medi Natural de l’Ajuntament.

Dues de les intervencions han tingut lloc als torrents de Tallafigueres i de Can Serra i properament s’actuarà a les capçaleres dels torrents de Sant Muç i de Xercavins.

Els treballs consisteixen a desbrossar la zona on s’ha d’actuar; retirar els arbres caiguts de la llera per tal d’afavorir la circulació de les aigües pluvials, evitant que s’originin taps i es puguin produir inundacions; talar els arbres morts dels marges de la llera amb risc de caiguda, així com els que es troben als costats de la zona de torrent (principalment Pinus halepensis); i, per últim, retirar els residus.

En alguns d’aquests espais es preveu la plantació d’arbres (roures i alzines, així com plantació de ribera) per recuperar la vegetació. En concret, al torrent de Can Serra s’han retirat una cinquantena d’arbres que havien caigut i es replantaran espècies autòctones durant els mesos de novembre i desembre d’enguany, amb l’objectiu de recuperar l’ecosistema vegetal.