Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Acadèmia del Cinema Català anuncia les properes sessions del Cicle Gaudí “La maternal”, “Vasil” i “El sostre groc” se sumen a la programació de cinema que ofereix el Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Acadèmia del Cinema Català anuncia les properes sessions del Cicle Gaudí

“La maternal”, “Vasil” i “El sostre groc” se sumen a la programació de cinema que ofereix el Teatre Municipal La Sala

“La maternal” es podrà veure a l’abril dins el Cicle Gaudí.
“La maternal” es podrà veure a l’abril dins el Cicle Gaudí

L’Acadèmia del Cinema Català ha donat a conèixer les properes pel·lícules que es podran veure dins el Cicle Gaudí, la programació estable de cinema català que ofereix una vegada al mes el Teatre Municipal La Sala. A banda de Suro, que ja estava anunciada per al 17 de març, el públic rubinenc podrà gaudir de La maternal, Vasil i El sostre groc.

Suro és una cinta de Mikel Gurrea amb Vicky Luengo i Pol López, que interpreten una parella que deixa enrere la ciutat i marxa als boscos de surera per canviar de vida. Allà s’hi trobaran un ambient tens entre habitants locals i immigrants, i el qüestionament final de la seva relació com a parella.

A l’abril es projectarà La maternal, de Pilar Palomero. La pel·lícula segueix la història de la Carla, una noia de 14 anys desafiant i rebel que, embarassada de cinc mesos, és enviada a un centre per a mares menors d’edat on comparteix vida amb altres joves com ella. Juntes s’enfrontaran a un nou món d’adults per al qual no s’han pogut preparar.

La producció del mes de maig serà Vasil, un drama dirigit per Avelina Prat i protagonitzat per Ivan Barnev, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez. El títol del film fa referència al seu protagonista, un immigrant búlgar que és el número ú jugant al bridge i als escacs però que dorm al carrer. Alfredo, un arquitecte jubilat, l’acollirà a casa seva durant un temps i, malgrat les diferències inicials, s’hi acabarà obrint.

Finalment, la programació del Cicle Gaudí portarà el proper mes de juny El sostre groc, un documental d’Isabel Coixet sobre el cas de nou dones que van presentar una denúncia contra dos dels seus professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals. La seva denúncia va arribar tard, quan el cas ja havia prescrit, però tot i així va obrir una porta d’esperança.