Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’11a edició de La Botiga al Carrer amplia espais La plaça de Pere Esmendia se suma a la jornada, en què el comerç local surt al carrer amb ofertes, tallers, música i activitats per a tota la família https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l201911a-edicio-de-la-botiga-al-carrer-amplia-espais/@@images/image/preview

L’11a edició de La Botiga al Carrer amplia espais

La plaça de Pere Esmendia se suma a la jornada, en què el comerç local surt al carrer amb ofertes, tallers, música i activitats per a tota la família
Miquel Ortuño de la FACGR, a l'esquerra, i Rafel Güeto han presentat la jornada.
Miquel Ortuño de la FACGR, a l'esquerra, i Rafel Güeto han presentat la jornada

El comerç local celebra aquest dissabte l’11a edició de La Botiga al Carrer, en la qual més d’un centenar d’establiments trauran els seus mostradors a l’aire lliure. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR) que rep el suport del Servei de Comerç de l’Ajuntament.

Enguany, la plaça de Pere Esmendia s’incorpora a l’illa de vianants, la plaça de Catalunya i la plaça del Doctor Guardiet com a escenaris on es repartiran els establiments participants a la jornada, que engegarà a les 10 h i s’allargarà fins a les 21 h.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha assenyalat que aquesta incorporació “contribuirà a millorar aquesta activitat i, en general, la dinamització del comerç local’’.

La plaça de Pere Esmendia serà un espai principalment pensat per els més petits. Activitats amb patinets scooter, un taller de massatge infantil i una demostració de pilates són les propostes que s’hi trobaran.

L’illa de vianants acollirà, a banda de les parades dels establiments, el Punt Solidari de l’Oncolliga i un seguit d’activitats lúdiques com tallers de pintura, actuacions de dansa oriental, música i màgia, entre d’altres. La plaça de Catalunya també oferirà tallers i jocs per a infants així com actuacions de tota mena, una desfilada de roba i demostracions esportives. La Plaça del Doctor Guardiet es convertirà en una zona d’aparcament perquè els Amics dels Automòbils Antics de Rubí llueixin els seus vehicles clàssics. A més, la zona també comptarà amb activitats per a infants i els Castellers de Rubí hi faran la seva aportació carregant les seves figures.

Fira fet a mà
La Botiga al Carrer coincideix per segon any consecutiu amb la Fira fet a mà, una proposta que també creix. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Comerç amb la col·laboració de set establiments rubinencs ─a la primera edició en van ser sis─ que, a través de diferents tallers, mostraran com crear productes com ara bosses de mà, tasses i clauers, entre d’altres.

La llibreria L’Ombra, Entretelas, Mercè Tot Labors, Juana i Punt, Lola Botona, Copymat i Llanes del Món són les botigues que participen aquesta iniciativa que tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet en el mateix horari que La Botiga al Carrer.

Canvi de data a de la Nit Oberta
Durant la presentació de la “festa del comerç local”, Güeto ha avançat el canvi de data de la Nit Oberta, que fins ara se celebrava a mitjan juliol. La FACGR i el Servei de Comerç han decidit traslladar la iniciativa al novembre. Com ha explicat el regidor, “hem decidit aquest canvi conjuntament amb la Federació i, a banda que la gent passegi pel carrer, volem que entri a les botigues i les conegui